Hoppning
1 september 2021 06:29

Onsdag på EM i Riesenbeck

MästerskapHästbesiktningen och uppvärmningshoppningen är avklarad. I dag, onsdag, börjar EM i hoppning i tyska Riesenbeck på allvar för den favorittippade svenska truppen. Här finns allt du behöver för att hänga med i mästerskapet.

Onsdag på EM i Riesenbeck
Den svenska truppen med Rolf-Göran Bengtsson, Angelica Augustsson Zanotelli, Evelina Tovek, Peder Fredricson och Douglas Lindelöw. Foto: Kim C Lundin

EM i hoppning går i Riesenbeck i Tyskland och inleddes med hästbesiktning och en uppvärmningsrunda inne på arenan på tisdagen.

Klockan 11 på onsdagen börjar den inledande tidshoppningen över 1,50-hinder. Deltagarnas fel räknas om till sekunder och sedan görs ytterligare omvandling av ekipagens resultat till felpoäng, där den som vinner tidshoppningen har 0 fel. Övriga får fel i en stigande skala. Felen följer sedan med i resten av tävlingen.

På tisdagens eftermiddag lottades startordningen för lagen, och Sverige fick nummer 5 av de 15 lagen. Turkiet har enbart tre ryttare i sitt lag, och åtta ryttare startar enbart individuellt.

EM:s lagtävling rids enligt det traditionella formatet med fyra ekipage i varje lag, och de tre bästa resultaten räknas.

Den svenska truppens starttider

4. Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele
17. Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W
36. Douglas Lindelöw/Casquo Blue
54. Peder Fredricson/Catch Me Not S
Reserv: Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z

SVT1 sänder mellan 10.50 och 15.00. Det går också att se via SVT Play.

FEI-tv (betalkanal)

Start- och resultatlistor

Arrangörens webbplats

Regler

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden