Fälttävlan
23 april 18:39

OS-ryttare vinnare i Mantorp – svenska placeringar i Polen

Nationellt/InternationelltI helgen har det ridits nationell tvåstjärnig fälttävlan hos Mantorpsryttarna och stortävlingen i polska Strzegom har haft mängder av svenskar på plats.

OS-ryttare vinnare i Mantorp – svenska placeringar i Polen
6-årige Zixten af Tollstad på väg mot tvåstjärnig seger med rutinerade Katrin Norling på ryggen. Foto: Pernilla Hägg

Det var OS-ryttaren Katrin Norling som vann CCN2*S hos sin hemmaklubb Föreningen Mantorpsryttarna.

Tillsammans med 6-årige familjeuppfödningen Zixten af Tollstad (SWB val f 2017 e Mr Vain GJ-Corland, uppf fam Mariette Norling, äg Magnus Norling) slutade Katrin Norling på 29,2 straff efter att ha lagt till några straff för tiden i terrängen till sitt dressyrresultat.

Klassen hade 20 startande och norska gästen Anne-Cathrine Sellæg/Storbjergs Licorice tog hand om andraplatsen med 30,6 straff.

Resultat, Mantorp

I polska Strzegom har ett helt gäng svenska ekipage startat i de olika klasserna. I meetingets korta tvåstjärniga, CCI2*S, blev det svenskt på fjärde plats i det 57 ekipage stora startfältet. Det var Lina Forsberg som red Adele K till placeringen efter en klättring från 13:e plats i dressyren, bland annat genom att sätta en dubbelnolla i terrängen.

I CCI3*S red Amanda Andersson till sig en åttonde plats med Double Carat som stannade på sitt dressyrstraff 31,7. I den här klassen var det 59 startande.

Cci4lmerelblomlw99439
Merel Blom och Vesuve d’Aveyron. Foto: Leszek Wójcik
Cci4ssannasiltakorpilw90400
Sanna Siltakorpi på väg mot fyrstjärnig seger med sin trotjänare, SWB-valacken Bofey Click som gått både UVM och EM. Foto: Leszek Wójcik

Det polska meetingets högsta klass var en lång fyrstjärnig som vanns av Nedeländernas Merel Blom/Vesuve d’Aveyron, medan det i den korta fyrstjärniga klassen blev en SWB-valack som vann. Finlands Sanna Siltakorpi red Elisabeth Perssons 14-årige uppfödning Bofey Click (e Chirlon-Distinctly) till seger i den 43 ekipage stora klassen. Det finska ekipaget var det enda som var helt utan straff i terrängen och klättrade från en 16:e plats i dressyren.

Resultat, Strzegom

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden