Hoppning
29 juli 2018 12:12

Ottilia Lundgren juniormästare i hoppning

Guldekipage(Uppdaterad) Ottilia Lundgren var ensam om att vara felfri genom alla tre omgångarna av junior-SM i hoppning. Det gav henne guldet före Janelle Larsson och trean Elsa Johansson.

Ottilia Lundgren juniormästare i hoppning
SM-guldet bland juniorerna gick i 2018 till Ottilia Lundgren på Melker af Herred. Foto: Pernilla Hägg

Juniorerna gjorde upp i den första av SM-finalerna hos Billdals Ridklubb på Åby ridarena i Mölndal. Efter de två inledande omgångarna fanns det fyra ryttare med noll fel i startfältet. Men bara en enda av dessa lyckades hålla nollan även över banbyggare Fredrik Malms krävande finalbana med 140-hinder.

180729_janellelarsson_pernillahagg
Det slutade med ett silver för Janelle Larsson och Staralme Esc Z. Foto: Pernilla Hägg

Särskilt utslagsgivande var en trekombination som näst sista hinder. På insprånget kom rivningen för Janelle Larsson och Staralme Esc Z, och de fyra felen ledde till att ekipaget slutade på en andraplats.

Ottilia Lundgren på Melker af Herred Gelding / SWB / fx / 2007 / Maloubet de Pleville x Ralmé Z / Herreds gård / Anders Lundgren
Ottilia Lundgren på Melker af Herred mot SM-guld. Foto: Pernilla Hägg

Ottilia Lundgren och Melker av Herred (SWB val f-07 e Maloubet de Pleville-Ralmé Z, uppf Herreds Gård) hade fint flyt över alla 13 hindren och blev enda felfria ekipaget i finalen.
− Det var en bra bana, och Fredrik Malm hade byggt på lite jämfört med de tidigare omgångarna. Banan passade min häst väldigt bra, sade Ottilia Lundgren efter prisutdelningen.

Hon har ridit Melker av Herred i tre år.
− Det är en speciell häst. Han är väldigt försiktig och lättstressad, så det gäller att hålla honom lugn och trygg. Han är inte min förstahäst, utan det är Ti Quenta B som jag red EM med, men nu har Melker visat vad han går för.

180729_ottilialundgren_pernillahagg3
Segerdopp i vattengraven för Ottilia Lundgren. Foto: Pernilla Hägg

Ottilia Lundgren vann JSM även 2016, då på Alissa, och tog brons tillsammans med Melker i fjol.
− Jag har haft en väldigt bra känsla hela veckan. Det var varmt när vi red andra omgången i fredags, men vi har tränat och ridit i värmen hela sommaren, så vi har vant oss. Och när man rider tänker man inte på hur varmt det är, sade Ottilia Lundgren, innan kompisarna hann ifatt henne för att göra det obligatoriska kastet av SM-segraren ner i vattengraven.

180729_axelinapetterssonhaggstrom_pernillahagg
Bronset gick till Axelina PetterssonHäggström och Evita. Foto: Pernilla Hägg

Bronset tog Axelina PetterssonHäggström och Evita hand om.

180729_juniorer_pernillahagg
Medaljörerna vid årets SM i hoppning för juniorer: Guld till Ottilia Lundgren, silver till Janelle Larsson och brons till Axelina PetterssonHäggström. Foto: Pernilla Hägg

Resultat SM juniorer 2018

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden