Hoppning
8 juni 2018 11:24

Ottilia kvalad till FHS med A Brightwood Ursa Major

FalsterboklaraGårdagens kval gav Ottilia Lundgren en biljett till ungdomshoppningen i Falsterbo med A Brightwood Ursa Major – inte Ti Quenta B.

Ottilia kvalad till FHS med A Brightwood Ursa Major
Ottilia Lundgren segrade i klassen och vann en biljett till Falsterbo Horse Show med A Brightwood Ursa Major. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Fel ryttare korades i går som vinnare vid kvalet till Torestensons ungdoms-GP i Falsterbo.
”Vi har gjort fel och vi ber om ursäkt för det. Vi jobbar för att hitta en bra lösning för alla inblandade”, säger hoppningens tävlingsledare Gunnar Larsson i ett pressmeddelande.
Kvalklassen skrevs ut med fel bedömning.
”Vi har inte läst reglerna tillräckligt väl och det är helt och hållet vårat fel att vi inte säkerställt kvaliteten i vår proposition”, konstaterar Gunnar Larsson.

Med den rätta bedömningen blev vinnaren grundomgångens enda felfria ekipage Ottilia Lundgren och A Brightwood Ursa Major (val f 2005, e Heartbreaker-Calvados). Det är alltså den hästen som hon får ta med sig till Falsterbo och inte Ti Quenta B, som enligt tidigare resultatlista hamnade före stallkamraten. Samtidigt blev gårdagens snabbaste fyrafelare Hanna Aldin och Cantana II tvåa i klassen och är också blev klara för Falsterbo.

– Jag tycker att det känns roligt att det blev just A Brightwood Ursa Major. Han har varit ganska svår och det har krävts mycket jobb, så nu är det roligt att han visar framfötterna och att det resulterade i en biljett till Falsterbo, säger Ottilia.

Vid gårdagens rapportering gällande kvalet förekom  felaktiga uppgifter om tidigare kval – Ridsport ber om ursäkt för detta.

Ridsport
Ottilia Lundgren och Hanna Aldin styr kosan mot Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden