Hoppning
13 maj 2018 10:29

Ungdomar klara för Falsterbo-final

Torstensons Ungdoms Grand PrixHugo Wihlmark och Melanie Ling-Vannerus är klara för Falsterbo-final efter idel felfria ritter i kvalet till Torstensons Ungdoms Grand Prix i Hammarö.

Ungdomar klara för Falsterbo-final
Hugo Wihlmark och Melaine Ling-Vannerus är klara för Falsterbo-final. Foto: Christer Kristiansson

Finaldagen på Wermland Equestrian Games inleddes med ett Falsterbokval för juniorer och unga ryttare. Juniorerna red Leif Halls kluriga bana på 1,40-höjd medan ungdomsryttarna red 1,45.

Endast två ekipage klarade banan felfritt, junioren Melaine Ling-Vannerus och Verzace (SWB val f-00 e Cardento-Urbino, uppf Anna Noren) och ungdomsryttaren Hugo Wihlmark med sin egen Chamie RTG (SWB sto f-07, e Corlensky G-Ampere, uppf Linköpings Ridskola AB).

Båda ekipagen imponerade i grundomgången med bra rytm och välhoppande hästar. Även i omhoppningen blev det felfritt efter väl avväga ritter. Hugo var dock knappt fyra tiondelar snabbare och tog hand om segern.

För Hugo var det extra skönt att sätta nollan och ta hand om Falsterbobiljetten i Hammarö. Redan i Sundbyholmskvalet var Hugo med i omhoppning som enda ungdomsryttare tillsammans med fyra juniorer. Men då blev det två nedslag i omhoppningen och en fjärdeplats.

På tredje plats kom junioren Erik Dahnelius genom att vara bästa 4-felare i grundomgången, fyra tiondelar snabbare än syster Julia Dahnelius som är ungdomsryttare. Även Erik var med till omhoppning i Sundbyholm, men då räckte resultatet till en femteplats.

Ytterligare sex kvaltillfällen återstår innan startlistan i Torstensons Ungdoms Grand Prix i Falsterbo är komplett.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden