Världen
23 januari 2019 14:29

Oväntad come back för legendaren Totilas

Come backI nästa vecka gör Totilas come back på arenan. Han deltar i en uppvisning tillsammans med sina godkända söner på KWPN Stallion Show.

Oväntad come back för legendaren Totilas
Edward Gal och Totilas från VM i Kentucky 2010, där ekipaget tog tre VM-guld. Foto: Roland Thunholm

För bara något år sedan var beskedet att Totilas aldrig mer skulle delta i en offentlig uppvisning, men nu kommer nya uppgifter från KWPN.
19-årige Totilas (e Gribaldi-Glendale) ska tillsammans med sina godkända söner Glock’s Toto Jr, Glock’s Total och Glock’s Trafalgar bjuda på showen Black Magic under KWPN Stallion Show i nästa vecka. Showen äger rum 30 januari till 2 februari i nederländska ’s-Hertogenboch, och det är på fredagskvällen uppvisningen Black Magic äger rum.

Totilas lämnade tävlingsbanorna för gott år 2015 efter en osannolik karriär, med segrar i EM, VM och ett antal segrar i internationella Grand Prix-klasser tillsammans med Edward Gal.

Årets KWPN-show är till stora delar en hyllning till Totilas. Nu återstår bara att se om Totilas verkligen kommer till showen.
KWPN lovar på sin Facebooksida att Totilas ska delta, men i programmet står det bara att sönerna och en sonson ska visas upp, och det har hänt förr att en uppvisning med Totilas har utannonserats, men sedan dementerats igen. Sist detta hände, i Frankrike 2017, var beskedet från ägarna att Totilas inte skulle delta i några fler offentliga uppvisningar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden