Sverige
25 mars 2020 06:25

Oväntat bidrag från Ridsportförbundet

CoronasmittanNär skyddsutrustningen inom vården tagit slut på flera sjukhus har personalen fått vara påhittig när det gäller att skydda sig på jobbet - ett exempel är att göra visir av overheadpapper, något som Svenska Ridsportförbundet har bidragit med.

Oväntat bidrag från Ridsportförbundet
Förbundets gamla overhead-papper har kommit till användning - inom vården. På bilden syns ett riktigt visir. Foto: iStock

Rapporterna om brister i skyddsutrustningen kommer från stora delar av landet, i och med coronavirusets framfart. Personalen på sjukhusen har bland annat gjort egna visir av overheadpapper.

I förra veckan fick Ridsportförbundets kansli på Strömsholm en fråga från en person som varit i kontakt med Västerås sjukhus.
– Det var någon som hörde av sig och undrade om vi möjligtvis hade några overheadpapper över. Det var nog ingen här på kansliet som hade tänkt på att vi hade sådana papper kvar, det var ju ett tag sedan man använde dem, konstaterar Lotta Amnestål på förbundets kommunikationsavdelning.

Men i källaren hittades en kartong, som överlämnades till sjukhuset.
– Det var ju inga större mängder, men det var bra att de kunde komma till användning, säger Amnestål.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden