Sverige
27 september 2018 12:19

Överklagande: Wakeboard-park riskerar säkerheten på ridskola

OroEn wakeboard-park planeras att byggas intill en ridskola i Båstad och tros kunna riskera säkerheten på ridklubben. Nu har förhandsbeskedet överklagats.

Överklagande: Wakeboard-park riskerar säkerheten på ridskola
Flygande wakeboard-grannar skulle kunna orsaka oro hos hästarna, enligt överklagandet. Bilden är från en "Cables Wake Park" i Australien. Foto: PomInOz/Iistock

I Laholms kommun har ett positivt förhandsbesked kommit gällande en wakeboard-park, som bland annat innehåller en slags kabel-linbana för wakeboard (likt snowboard fast på vatten). Marken gränsar till den mark som Båstad Ridklubb arrenderar av Båstad kommun och nu berättar bland annat Laholms Tidning att ridklubben har överklagat förhandsbeskedet.

”En ridskola som inte kan erbjuda en trygg miljö för barn och hästar kan heller inte driva någon verksamhet” skriver styrelsen enligt tidningen och betonar att hästar är flyktdjur och att en wakeboard-park sannolikt för med sig ”märkliga ljud- och synintryck”. Därtill skulle wakeboard-parken sätta stopp för eventuell framtida utveckling av ridklubben då den skulle ”byggas in” om parken blir verklighet på platsen som förhandsbeskedet gäller.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden