Dressyr
5 december 2015 08:50

Painted Black gör sin sista show

Sedan i somras har det varit känt att Morgan Barbanŧon Mestres och Anky van Grunsvens mästerskapshäst Painted Black ska pensioneras. Om en vecka gör han sin sista kür vid Rolex Grand Slam-meetinget i Schweiz.

Painted Black gör sin sista show
Anky van Grunsven tog Painted Black till världseliten.

Painted Black (KWPN hingst f 1997 e Gribaldi-Ferro uppf fam Valk van Anholt) ska visa upp sig en sista gång på de stora arenorna. På fredag och lördag ska han inta Genève tillsammans med sin ryttare Morgan Barbançon Mestre, Spanien, och visa upp en kür inför storpublik. Tävlingen CHI de Genève bjuder i övrigt främst på hoppning med höjdpunkter som Rolex Top ten-final och Rolex Grand Slam samt världscupen i körning.

Painted Black avslutade tävlingskarriären som åtta på EM i augusti med Morgan Barbançon Mestre. Den spanska ryttarinnan var fortfarande junior och färsk JEM-sjua när hon år 2010 köpte Painted Black som då var rankad sexa i världen med Anky van Grunsven. Den unga ryttarinnan och den meriterade hingsten var bland annat 23:a på OS i London och har tävlat VM.

Painted Blacks tävlingskarriär med holländska Anky van Grunsven började när hon tog över efter Hans Peter Minderhoud år 2003 och de blev trea i världscupfinalen 2009. Anky van Grunsven och Painted Black gjorde sin sista start tillsammans på Globentävlingarna i november 2010 där de blev tvåa i både Grand Prix och kür.  Tidigare samma år hade de tagit hem segern i World Dressage Masters i Falsterbo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden