Världen
15 maj 08:47

Panikslagen häst simmade mot öppet hav

Sjöhäst på viftEn australiensisk beridares snabba agerande räddade förmodligen livet på den häst som i panik simmade rakt ut mot öppet hav.

Panikslagen häst simmade mot öppet hav
Hästen i Australien simmade i panik rakt ut i havet. Den här fuxen har dock inget samband med artikeln utan simmar lugnt någon annanstans. Foto: Shutterstock


Den australiensiska galopptränaren Symon Wilde tackade i tisdags sin beridare Jordyn Billings för att hon så rådigt räddat livet på en av hans tävlingshästar. Hästen tränades på stranden vid Lady Bay i Warrnambool när den plötsligt blev skrämd och ryttaren föll av. Den panikslagna hästen fortsatte ut i vattnet och simmade i panik genom vågbrytaren, rakt ut mot öppet hav.

Beridaren Jordyn Billings såg allt från stranden. Hon sprang tillsammans med en kollega till en intilliggande brygga och övertalade en fiskare att ta dem ut mot hästen med båt. Hästen var nästan 300 meter från strandlinjen när de nådde fram till den med båten. Billings kom tillräckligt nära för att hoppa i vattnet, lyckades klättra upp och styra den tillbaka till stranden.

-Han var i vattnet och simmade i säkert 15 till 20 minuter. Normalt när vi simtränar våra hästar gör vi det bara bakom båten, i två eller tre minuter max. … Att han skulle fortsätta simma så långt ut och sedan orkade simma hela vägen tillbaka med mig är extraordinärt, förklarade Billings efter incidenten för galoppsajten racing.com.

Hästen rapporterades vara utmattad, men oskadd och återhämtade sig i stallet under tisdagen.

Läs mer här/källa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden