Hoppning
18 mars 21:56

Par i proffs: Andersson och Ahlmann vann

Tre svenska ryttare hade kvalat in till parklassen på 1,60 i Paris. Petronella Andersson parades ihop med världstrean Christian Ahlmann och det resulterade i seger med drygt 235 000 kronor vardera i belöning.

Par i proffs: Andersson och Ahlmann vann
Vinnarduon på prisutdelning.

Efter Evelina Toveks delade seger i Paris blev den ännu en delad svenskseger, om än på ett annat vis.  Belgienbaserade Petronella Andersson, 26, på Ivoor van T Paradijs red efter lottning i team med Christian Ahlmann på Colorit i 1,60-parhoppningen i Grand Palais.

Klassen gick över två omgångar där tiden i den andra blev avgörande för lagen med samma antal fel. Medan Ahlmann dubbelnollade fick Petronella ett nedslag i andra omgången efter den felfria inledningen. Fyra lag landade på totalt fyra fel och med snabbaste tiden gick segern till den svensk-tyska duon. Utöver drygt 235 000 kronor var fick duon även en dos världsrankingpoäng för sin seger.

Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard Johnsson hade också kvalat sig in till 1,60-parhoppningen på femstjärniga Paristävlingen. Rolf-Göran på Clarimo fick 0+4 fel och kom fyra med Penelope Leprevost som dubbelnollade med Ratina d’la Rousserie. Även Malin fick 0+4 fel med H&M Cue Channa, samma antal fel som hennes partner Pius Schwizer.

Här kan du läsa Ridsports tidigare intervju med Petronella.
Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar