Dressyr
8 februari 2017 16:15

Parzival hyllas en sista gång

Den flerfaldiga mästerskapsmedaljören Parzival pensionerades i det tysta. Nu ska han dock få en avtackning värdig en stjärna och det på en arena där han själv har stått som segrare i världscupen.

Parzival hyllas en sista gång
Nu ska Parzival tackas av för sina framgångar.

Adelinde Cornelissen och Jerich Parzival (valack, f -97, e Jazz-Ulft) hade en karriär med höjdpunkter som OS-silver, VM-medaljer och en skörd EM-guld. Sedan Adelinde valde att utgå vid OS i somras då Parzival inte mådde bra har ekipaget inte startat mer, men någon avtackningceremoni har inte ägt rum.

Nu blir det ändring på den saken och den 11 mars i ‘s-Hertogenbosch på holländsk hemmaplan ska valacken få ta mot publikens jubel för sista gången. Det blir på arenan där han och Adelinde vann världscupen 2013.
– Jag ville ge Parzival ett farväl i Holland och vi har vackra minnen från Indoor Brabant, sager Adelinde på sin webbsida.

År 2015, då ekipaget för första gången på sju år inte fanns med i Hollands EM-lag, meddelande Cornelissen att pensioneringen skulle bli någon gång 2016, och så blev det i det tysta efter OS.  I januari, efter vilda spekulationer om en comeback eftersom ekipaget fanns på spetstruppen lista, berättade Adelinde Cornelissen att Parziva visst är pensionär och att han numera bara rids i skogen varje dag.

En tidigare film där Adelinde berättar om Parzival:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden