Dressyr
12 juni 2020 20:33

Patrik Kittel både etta och tvåa i Intermédiaire II

StorformDen svenske dressyrkungen har inte tävlat sedan Doha i februari, men tävlingsformen är det inget fel på. Under fredagen blev Patrik Kittel både etta och tvåa i Intermédiaire II i ett namnkunnigt startfält i tyska Essen Herbergen. "Det är skönt att komma igång", säger han.

Patrik Kittel både etta och tvåa i Intermédiaire II
Äntligen får vi se Patrik Kittel briljera på tävlingsbanan igen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel är ”back in business”. Under fredagen kammade han hem både första- och andraplatsen i Intermédiaire II i tyska Essen Herbergen. Högst poäng fick han med Amplemento där resultatet blev 72,675 procent, medan Rocky Lee 2 landade på 72,632 procent.
– Det är skönt att komma igång. Jag är superstolt över hästarna, även om det känns konstigt utan publik och prisutdelning. Men vi måste ju börja någonstans för att gå tillbaka till vardagen, skriver Patrik Kittel i ett meddelande till Ridsport.

Det namnkunniga startfältet innehöll inte mindre än 32 ryttare, och det var tajt i toppen. Trea i klassen blev Fabienne Müller-Lütkemeier och hästen Flynn PCH med 72,325 procent. På fjärdeplatsen hittar vi ingen mindre än världsettan Isabell Werth på 71,711 procent med Fairmont 14 och femma blev österrikiska Sandra Nuxoll med hästen Hanami OLD på 71,623 procent. Även Therese Nilshagen gjorde bra ifrån sig. Hon landade på elfte plats med For Romance OLD på 71,272 procent.

Här är hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden