Dressyr
8 juni 2022 15:34
Ridsportplus

Patrik Kittel blir en del av Helgstrands imperium

Nytt kapitelPatrik Kittel har köpt in sig i Global Equestrian Group, där Andreas Helgstrand är en av ägarna. "Jag har saknat att vara en del av något större och är redo för ett nytt kapitel", säger den svenska dressyrryttaren.

Patrik Kittel blir en del av Helgstrands imperium
Patrik Kittel går in i Global Equestrian Group. Foto:Isak Rautenberg/Ridsportens Innovationer

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Som delägare i Global Equestrian Group får Patrik Kittel nya möjligheter att få in ännu fler och bättre hästar i sin verksamhet.
  − Jag kommer att göra det jag är bra på, utbilda, tävla och sälja hästar, och ta emot klienter, säger Patrik Kittel till Ridsport.
  − Både jag och Malin Wahlkamp-Nilsson kommer att få tillgång till fler bra hästar, eftersom Andreas Helgstrand är världsledande när det gäller hästmaterial.

  Kvar hemma på gården

  Patrik Kittel kommer att bo kvar på sin anläggning i Tyskland, som blir en del av Global Equestrian Group, där han själv har köpt in sig.
  − Jag vill inte nämna några summor, men detta betyder en ekonomiskt säkrad framtid för mig och familjen. Från att ha haft det bra ekonomiskt blir det nu fantastiskt.

  Den senaste tiden har Andreas Helgstrands hästaffärer granskats i media, men det är inget som Patrik Kittel vill kommentera.
  − De affärer jag gjort med Helgstrand tidigare har varit helt transparenta, och jag är stolt över att få vara en partner med Helgstrand.

  Andra har ryckt i mig förut, men ingen på den här nivån

  De pågående samarbeten som Patrik Kittel har med andra hästägare kommer att löpa på så länge kontrakten gäller.
  − Jag har exempelvis kontrakt på Blue Hors Zepter till i juli, säger Patrik Kittel, som ser fram mot det nya livet som både delägare och anställd i Global Equestrian Group.
  − Andra har ryckt i mig förut, men ingen på den här nivån.

  Stärker sitt varumärke

  Andreas Helgstrand säger i ett pressmeddelande att det betyder mycket för varumärket att knyta en av världens bästa dressyrryttare till gruppen.
  − Vi har haft ett mycket gott samarbete med Patrik i många år, och det har länge varit vår önskan att knyta honom till oss som en fast del av teamet.
  − Tyskland är en av våra största marknader och tillsammans med Patrik kan vi nu erbjuda saluhästar från hans anläggning i Westfahlen. Dessutom kan Patrik genom sitt tävlande erbjuda våra kunder ännu mer framgång på tävlingsbanorna, säger Andreas Helgstrand.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden