Dressyr, Ridsport Play
21 mars 2022 06:20

Kolla klippet: Ny Grand Prix-häst till Patrik Kittel

Topphäst"Overkligt enkelt." Det skriver Patrik Kittel som visar upp nya GP-stjärnan i piaff och passage på Instagram.

Kolla klippet: Ny Grand Prix-häst till Patrik Kittel
Med de rörelserna har Patrik Kittel all anledning att vara glad över den nya GP-hästen (bilden är från ett annat tillfälle). Foto: FEI/Leanjo De Koster

I höstas var det trippla UVM-stjärnan Fiontini (f-10 e Fassbinder-Romanov) som gjorde entré i Patrik Kittels stall, något som endast blev ett gästspel, denna gången är det internationella GP-hästen Fuhur 6 (f-09 e Fürstenreich-Nagnat) som flyttat in. Se Patrik Kittel rida piaff och passage med sin nya tävlingspartner lite längre ner.

Fuhur 6 har den senaste tiden ridits av danska Anna Kasprzak med flera GP-topplaceringar på två- och trestjärnig nivå som resultat, och valacken har även gjort några internationella starter med Andreas Helgstrand i sadeln.

Innan Anna Kasprzak tog över tyglarna var det ryska Elena Sidneva som red valacken, och ekipaget red bland annat vid VM i Tryon 2018 samt EM i Rotterdam 2019. Det berättar danska Ridehesten.

Här kan du se när Patrik Kittel luftar Fuhur i vårsolen samtidigt som han tackar Helgstrand Dressage och Future Dressage (Anna Kasprzak) för möjligheten.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Patrik Kittel (@patrikkittel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden