Dressyr, Ridsport Play
20 februari 2022 20:14
Ridsportplus

Kolla klippet: Kittels debut med Blue Hors Zepter 

InternationelltPatrik Kittel har gjort debut med en ny internationell häst,  Blue Hors Zepter, under helgens världscuptävlingar i tyska Neumünster. Här kan du kolla in en film från debuten och läsa vad ryttaren tänker om fortsättningen i säsongens världscupserie.

Kolla klippet: Kittels debut med Blue Hors Zepter 
Patrik Kittel och Blue Hors Zepter i lördagens Grand Prix. Foto: FEI-tv/ClipMyHorse

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Patrik Kittel och Blue Hors Zepter (OLDBG hingst f 2008 e Blue Hors Zack-Wolkentanz II, uppf Bernhard Sieverding, äg Blue Hors) slutade sexa i söndagens världscupkür – detta efter att varit ett ekipage i endast fyra veckor.

Skulle det komma någon med väldigt tjock plånbok så kan ju saker hända. Patrik Kittel.

– Det var nog den svåraste tävlingen man kan välja att debutera i. Det var en otroligt hög nivå på tävlingen, men då är det också som roligast, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Han berömmer hästen, som tidigare har tävlats av dansken Daniel Bachmann Andersen.

”Superfin piaff och passage”

– Han är stor och flott, har superfin piaff och passage. Det finns egentligen inget som säger att han inte skulle kunna få skyhöga poäng framöver, säger Patrik Kittel till SvRF om fuxen.

Den som har följt den svenske dressyrryttarens karriär kände säkert igen musiken i söndagens kür då ryttaren red det program som gjorts till hans tidigare mästerskapshäst Scandic.

 

Planen just nu är att fuxen ska stanna hos Tysklandsbaserade Patrik Kittel fram till juli. Det är ingen hemlighet att han är till salu.

– Sedan får vi se vad som händer och skulle det komma någon med väldigt tjock plånbok så kan ju saker hända. Men jag är väldigt glad att ha honom nu, säger Kittel.

Litgger nia

Patrik Kittel ligger nu nia totalt i världscuprankingen, en placering han måste behålla om han vill rida världscupfinalen i  tyska Leipzig i april. Det är ett kval kvar. Det rids i i s´Hertogenbosch, Nederländerna, andra helgen i mars. Där tänker Patrik Kittel starta Blue Hors Zepter igen.

Nedan finns en film från FEI från lördagens Grand Prix, det korta programmet. Patrik Kittel dyker upp drygt 4 min in i inspelningen.

Start- och resultatlista

Totalställning, västeuropeiska ligan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden