Dressyr, Ridsport Play
18 december 2021 17:42

Kolla klippet: Charlotte Dujardins rekordkür

VärldscupenCharlotte Dujardin och Gio gav hemmapubliken i London vad den ville ha i sin avskedsföreställning; en riktig rekordkür.

Kolla klippet: Charlotte Dujardins rekordkür
Charlotte Dujardin och Gio. Foto: FEI/Shannon Brinkman

Det har varit känt en tid att OS-ekipaget Charlotte Dujardin och Gio (KWPN val f 2011 e Apache-Tango, uppf H J de Jong). Dujardin har ägt honom tillsammans med bland annat Carl Hester tidigare. Ny ryttare på valacken blir den brittiska juniorryttaren Annabella Pidgley.

På fredagens kväll gjorde ekipaget sin sista tävling tillsammans inför hemmapubliken i London. I världscupens kür slutade ekipaget på hela 89,040 procent – nytt personligt rekord.

Det var första gången Gio tävlade i en så stor inomhusarena.
– Han är verkligen en speciell häst. I år gjorde han sitt första OS, sitt första EM och nu avslutar han året med att vinna världscupen här i London, sa Charlotte Dujardin till Internationella Ridsportförbundet efter sin seger.

Charlotte Dujardin har ridit Gio i fem år och ekipaget tog både brons i lag och individuellt i küren vid OS i Tokyo. Vid EM i Hagen tog blev det lagsilver och ännu ett individuellt brons i den fria küren.

Se den vinnande küren via FEI-tv nedan.

Resultat

Ställning, världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden