Dressyr, Ridsport Play
24 oktober 2021 15:31

Kolla klippet: Cathrine Dufours segerkür

InternationelltHon kom, sågs och rördes till tårar när hon segrade. Cathrine Dufour och hennes 18-årige trotjänare Atterupfaards Cassidy vann säsongspremiären i världscupen på hemmaplan i Herning i går, lördag. "Det var ganska stor press på oss," säger hon. Här kan du se hela segerküren.

Kolla klippet: Cathrine Dufours segerkür
Det var en rörd Cathrine Dufour som tog emot publikens hyllningar efter segern på hemmaplan i Danmark. Foto: FEI/Leanjo de Koster

2017 vann Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy (DWB val f 2003 e Caprimond-Donnerhall 11, uppf Atterupgaard, Jystrup Midtsjaelland, äg Dufour Family V/Peter Dufour) en världscuptävling i samma arena i danska Herning som på lördagen.

Jag visste att han är i riktigt god form och att han fixar det. Och det visade han i dag. Cathrine Dufour.

Ekipagets felfria kür gav 87,115 procent – hemmapubliken jublade och Cathrine Dufour själv grät glädjetårar. Även på andra plats blev det danskt genom Carina Cassøe Krüth/Heiline’s Dancieramed 86,395 procent medan Nederländernas Dinja van Liere/Hermes blev trea med 84,360 procent. Både tvåan och trean red för Cathrine Dufour.

– Med Carinas poäng var pressen på oss ganska stor när vi gick in på arenan.Vi hade några extra sekunder innan start och när jag fattade galopp kändes han riktigt på. Och den danska publiken var fantastisk. Eftersom detta var en av Cassidys sista tävlingar var det speciellt att gå in där och känna att han fortfarande är med. Jag visste att han är i riktigt god form och att han fixar det. Och det visade han i dag. Jag är så stolt över honom, säger ryttaren i ett pressmeddelande från arrangören.

Hon grät efter sin ritt när hon intervjuades av FEI-tv och förklarade att det var extra känslosamt att vinna med Cassidy som har varit hennes följeslagare genom åren och den häst hon slog igenom med. Tårarna kom även under prisutdelningen.

Nytt för i år i världscupen är att det inledande GP-programmet är det nya, korta programmet.
– Jag är positiv till det och det är roligt att göra något annat, säger Cathrine Dufour.

Se danskans vinnande kür i filmklippet från FEI:s sociala medier nedan. 

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden