Dressyr
6 juni 20:21

Patrik Kittel och Jovian GP-tvåa

UppdateradHagens trestjärniga Grand Prix i inleddes med 41 av klassens 49 startande på torsdagen. Det gav gott hopp om en stark svensk placering då Patrik Kittel inför fredagens sista ritter - en placering som höll hela vägen.

Patrik Kittel och Jovian GP-tvåa
Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Jovian (KWPN hingst f -14 e Apache-Tango, uppf Eef och Leoni Ten Bosch, äg Helgstrand Dressage) fick ihop 74,783 procent i den trestjärniga Grand Prix-klassen med 49 startande ekipage. Det räckte till en andraplats så här långt.

Danmarks Nanna Skodborg Merrald toppar klassen tillsammans med Blue Hors Zepter. Detta efter att slutat på 78,739 procent.

Fler svenskar har startat den här klassen, bland annat Sofie Lexner och Inoraline W som är näst bästa svensk med 71,13 procent och en sjunde plats efter torsdagen.

Klassen avslutas inte förrän i morgon, fredag, då de sista åtta av klassens 49 ekipage gör sitt program. Beräknad sluttid för klassen är ca 9.20. Inga fler svenska ekipage finns på startlistan.

Höll hela vägen

Efter fredagens sista ritter stod det klart att Patrik Kittel och Jovians resultat räckte till en andraplats, medan Sofie Lexner och Inoraline slutade på en tionde plats.

Resultat, torsdagens Grand Prix, med länkar till filmer på ritterna
Arrangörens hemsida
Startlistor och resultat
ClipMyHorse sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden