Dressyr
27 januari 15:52

Kittel placerad i Amsterdam – Helgstrand utblåst igen

Världscupen i dressyrPatrik Kittel inledde med en åttondeplats i fredagens inledande världscup klass i Amsterdam. Samtidigt upprepade Andreas Helgstrand historien från Stockholm, där han blåstes ut i GP-klassen. Se vad han själv säger om det hela i klippet här.

Kittel placerad i Amsterdam – Helgstrand utblåst igen
Patrik Kittel och Touchdown. Foto: Roland Thunholm

Världscupen i dressyr är igång i Amsterdam med en svensk placering i tuff konkurrens. Patrik Kittel blev åtta med Touchdown på 74,065 procent i den inledande GP-klassen på fredagen medan hemmaryttaren Dinja van Liere tog hand om segern med Hermes N.O.P. på 79,739 procent.

Andreas Helgstrand upprepade i sin tur proceduren från Sweden International Horse Show i Stockholm i november med sin Queenpark’s Wendy. Där blåstes ekipaget ut i den inledande GP-klassen i Lövsta Top 10 Dressage på grund av att skummet runt stoets mun färgades rosa.

Frustrerad Helgstrand

Det visade sig att Queenpark’s Wendy hade bitit sig i tungan, men enligt tävlingsveterinären Axel Wallman hade det ingen direkt koppling till utrustningen. Ekipaget fick därför tillåtelse att starta i finalküren, vilket de senare avstod från att göra.

Nu har alltså samma sak hänt igen fast i Amsterdam, vilket en frustrerad Andreas Helgstrand har valt att berätta om i Helgstrand Dressages sociala medier. ”Vi måste verkligen fundera över hur vi kan hjälpa henne”, säger Andres Helgstrand. Se klippet längst ner.

Världscupküren rids på lördagen med start klockan 12.30 och kan ses live via Clipmyhorse/FEI-TV. Huruvida Andreas Helgstrand och Queenpark’s Wendy får tävla vidare och starta i küren är inte känt.

Patrik Kittel ligger just nu sjua i västeuropeiska ligan där de nio bästa går till världscupfinalen i Omaha i april. Benjamin Werndl leder ligan. Sista världscuptävlingen innan finalen går även den i Nederländerna, närmare bestämt i ’s-Hertogenbosch den 9-12 mars.

Start- och resultatlistor.
Ställning västeuropeiska ligan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden