Dressyr
1 maj 2019 12:48

Världsrankningen: Svenskt ekipage på topp-10

VärldsrankningSvenske dressyrkungen Patrik Kittel och Delaunay OLD är tillbaka på topp-10 när den nya världsrankningen i dressyr publicerades på onsdagen.

Världsrankningen: Svenskt ekipage på topp-10
Patrik Kittel och Delaunay OLD. Arkivbild: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Delaunay Old, ”Dude”, (OLDBG val f 2006 e Dr Doolittle 45-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus, äg Patrik Kittel och Carol U Andrew Oatley) tog ett ordentligt skutt på världsrankningen i december 2018.

Ekipaget fanns sedan med på topp-10 när resultaten fram till och med februari räknades, förra månaden var ekipaget tolva men nu är det alltså tillbaka på topp-10 med en tionde plats.

Även näst bästa svenska ekipaget på listan har klättrat något. Det är Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriello som går från plats 18 till 14. Therese Nilshagen och Dane Weltino OLD är på plats 15 medan Patrik Kittel är på plats 18 med Well Done de la Roche CMF.

Tysklands stjärna Isabell Werth fortsätter att vara världsetta med Weihegold Old och är tillbaka på andra platsen med Bella Rose.

Hela världsrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden