Dressyr
3 december 2018 16:40

Delaunay svensk raket på världsrankningen

VärldsrankningPatrik Kittel och Delaunay OLD klättrar från plats 97 till en elfte plats på den nya världsrankningen. Tysklands Isabell Werth är tillbaka i toppen.

Delaunay svensk raket på världsrankningen
Patrik Kittel och Delaunay OLD under Sweden International Horse Show. Foto: Roland Thunholm

När den nya världsrankningen med resultat fram till och med den 30/11 publicerades visade det sig att Patrik Kittel gör ett jättekliv med Delaunay OLD – från plats 97 till plats 11. Däremot har han tappat två placeringar med SWB-stoet Deja som nu är tolva.

Therese Nilshagen och Dante Weltino ligger kvar på 14:e plats medan Kittel och Well Done de la Roche CMF går från plats 15 till 16.

Värt att notera är också att Antonia Ramel går från plats 65 till 47 med Brother de Jeu, i övrigt är det inga större förändringar för de svenska toppekipagen.

Tysklands Isabell Werth är tillbaka som världsetta efter att ha varit på andraplats ett litet tag. Nu är det med Weihegold OLD som tronen är bestigen. USA:s Laura Graves och Verdades går från första till andra plats och Werth är trea och fyra med Bella Rose och Emilio som har bytt placering med varandra sedan förra rankningen.

Hela världsrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-