Dressyr
4 december 2018 17:49

Patrik Kittels Toy Story har galopperat vidare

FarvälPatrik Kittels EM-häst Toy Story har somnat in.

Patrik Kittels Toy Story har galopperat vidare
Patrik Kittel och Toy Story. Svenska mästare 2013 och 2014. Foto: Roland Thunholm

Via sociala medier berättar Patrik Kittel att Toy Story (SWB val f -00 e Come Back II-Concorde, uppf Marie och Olle Bjernick) har lämnat jordelivet.

Toy Story köptes inledningsvis till Patriks fru Lyndal Oatly, men så småningom tog Patrik över tyglarna. Det bar hela vägen till världscupfinalen 2012 och EM 2013, bland mycket annat. Patrik och Toy Story blev även svenska mästare både 2013 och 2014.

År 2016 pensionerades Toy Story, som tampades med matsmältningsproblem. Problemen ska ha blivit värre och nu har Patrik och Lyndal låtit sin häst somna in.

När Toy Story pensionerades skrev Patrik Kittel om sin tävlingspartner:
”När Toy kom in på tävlingsarenan fanns ingen som försökte så mycket som han. Toy ville alltid göra rätt och älskade uppmärksamheten, växte med självförtroende och stolthet och ju mer publik desto bättre. Han är alltid pratsam och hälsar alltid när vi kommer in i stallet oavsett tid. Han är den stora jätten med den milda själen.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-