Sverige
24 februari 2021 19:22

Pay per view-släpp till GHS: ”Vi är supertaggade”

GHS 2021Inom kort är det dags för dubbla världscupfinaler i Göteborg. Men det blir ett GHS som ingen tidigare varit med om. Under torsdagen släpps "pay per view-biljetterna" till den digitala hästfesten – som förutom toppklassig sport även bjuder på studiosnack och full tillgång till warm up-arenan.

Pay per view-släpp till GHS: ”Vi är supertaggade”
Peder Fredricson tackar publiken för stödet. I år får ryttarna vända sig till kamerorna på plats istället. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Cirka 75 000 hästälskare brukar vanligtvis samlas i Scandinavium för att se ridsport av högsta klass. Men i år är inget som vanligt och för första gången någonsin blir Gothenburg Horse Show ett helt digitalt event, utan fysisk publik. Istället för att fylla läktarna hoppas arrangören nu att hästälskare över hela världen ska samlas för att följa toppryttarna via livestream – och det vanliga biljettsläppet är ersatt av ett pay per view-släpp som sker under torsdagen.

– Vi är supertaggade, det känns jätteroligt. Nu märks det också från internationellt håll att många har insett att GHS verkligen blir av, säger Matilda Ljungberg som är marknadsansvarig för Gothenburg Horse Show.

– Vi kommer att sälja en veckobiljett som ger full access till GHS Live hela veckan, och sedan säljer vi även per dag. Då har du tillgång till allt den dagen, fortsätter hon.

Via GHS Live kommer tittarna att få tillgång till olika ”rum”, där de kan följa vad som händer på tävlingsarenan, det kommer att bjudas på studiosnack vid sidan av och en ”digital dörr” kommer att leda till warm up-arenan.
– Det kommer att vara flera olika feeds, och det är den här översikten som görs offentlig i och med pay per view-släppet. Där väljer man vilket rum man vill vara i.

”Kakan”, det vill säga Karin Moberg Granström, kommer att hålla i studiosnacket vid tävlingsarenan med hjälp av Stefan Fur. Tanken är att bjuda på spännande gäster, kunskapsfördjupningar och trendspaningar. Även Ed Holloway, som ”gör den engelska rösten” i Scandinavium kommer att finnas på plats.
– Han har bra kontakt med de internationella ryttarna, och det är skönt att få lite internationell touch på det hela också, säger Matilda Ljungberg.

Kan ses från hela världen

Med en månad kvar till eventet jobbar GHS-organisationen för högtryck.
– Vi har dialoger högt och lågt med FEI och Longines, och med alla inblandade. Det är många krav att leva upp till och mycket som ska bollas, säger Matilda Ljungberg.

GHS behöver vara redo för alla eventualiteter, med tanke på den rådande pandemisituationen.
– Vi har mycket att förhålla oss till. Det kommer hela tiden nya råd och restriktioner. Mycket kommer att falla på plats sista veckan.

Hur många som kommer att lösa pay per view-biljett är nästan omöjligt att säga.
– Vi har försökt göra en uppskattning, men det är väldigt svårt. Vi har ju aldrig gjort det här förut. I och med att det är världscupfinaler är trycket ändå högre.
– Vi hoppas att de som brukar ta del av GHS kommer att vilja göra det nu också. Fördelen är att man kan sitta var som helst i hela världen och ta del av allt som händer, säger Matilda Ljungberg.

Frågan är då vilka ryttare vi får se i Scandinavium.
– Det vet vi först två veckor innan. Men vi har haft kontakt med de internationella förbunden och majoriteten av alla länder som har plats i finalen har sagt att de tänker skicka ryttare. Vi har fått jättepositiv respons. Alla är väldigt laddade. Det är ju inte så många tävlingar innan OS som kan vara förberedande.

Steve Guerdat har sagt att det finns med i hans plan att komma till Göteborg. Han är ju titelförsvarare ihop med Isabelle Werth, så de har ju sina egna personliga platser.

Till påskhelgen smäller det alltså.
– Det ska bli väldigt kul att se hur det tas emot. Det känns som att folk verkligen har längtat efter det här, avslutar Matilda Ljungberg.

Läs mer om GHS Live här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden