Hoppning
30 augusti 2018 21:58

Peder felfri med båda VM-kandidaterna

Genrep inför VMI Bryssel visar Peder Fredricson finfin form inför VM med sina VM-kandidater. Både H&M Christian K och Hansson WL gick felfritt i sina inledningsklasser och tog femstjärniga placeringar.

Peder felfri med båda VM-kandidaterna
Båda Peder Fredricsons VM-kandidater visar fin form och gick felfritt i Bryssel (arkivbilder). Foto: Fredrik Jonsving/Roland Thunholm

En stor del av världens ryttarelit i hoppning värmer denna helg upp inför VM vid Brussels Stephex Masters i Belgien. Under torsdagen inleddes de femstjärniga klasserna, men en lång rad svenska ryttare i startlistorna.

Peder Fredricson har två hästar som är aktuella för VM och han genrepar båda inför VM i Bryssel. Under torsdagen startade han H&M Christian K i 1,45 och red där dubbla felfria rundor, vilket räckte till en tionde placering. Även Jonna Ekberg red dubbelt felfritt på Univerd du Vinnebus och kom precis utanför placering, medan VM-ekipaget Malin Baryard -Johnsson och H&M Indiana fick fyra fel i andra fasen och hamnade ungefär i mitten av resultatlistan. Klassen vanns med god marginal av Nederländernas Maikel Van der VleutenIdi Utopia.

Torsdagkvällens 1,50 reds som en kvalklass till söndagens Grand Prix. Klassen hade 47 startande, och här valde Peder Fredricson att starta sin andra VM-aktuella häst Hansson WL. Det blev felfritt även här, med en tid som räckte till fjärde plats. Placering blev det även för Petronella AnderssonBacardi 188 som red in på en nionde plats som en av tolv felfria rundor. Segrade gjorde Scott Brash, Storbritannien, på Hello Shelby.

I morgon fredag fortsätter de femstjärniga klasserna med både 1,45 och 1,55. Tävlingen avslutas med den prestigefyllda Grand Prix-klassen på söndag över 1,60-hinder.

Resultat Bryssel

Under torsdagskvällen blev det i spanska Gijon ytterligare en blågul femstjärnig 1,50-placering. Angelie Von Essen red felfritt med Cochella och kom på tionde plats i klassen som hade 69 startande. Segrade gjorde Paul Kennedy, Irland, på Cartown Danger Mouse.

Resultat Gijon

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden