Hoppning
9 juni 2018 23:29

Svensk succé i GCT: Peder segrade med Hansson WL

FullträffDär satt den! Peder Fredricson och Hansson WL var oslagbara i Global Champions Tours Grand Prix och hoppade hem över en miljon kronor.

Svensk succé i GCT: Peder segrade med Hansson WL
Foto: Fredrik Jonsving

UPPDATERAT: Se ett stort gäng bilder från segerkvällen här.

Det blev en svenskkväll av stora mått i Frankrike. Åtta ekipage, varav två blågula, var med till omhoppningen i Global Champions Tours Grand Prix på 1,60-höjder i Cannes.

För det relativt nya, men redan så framgångsrika, ekipaget Peder Fredricson och Hansson WL (SWB f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) blev Cannes en fortsättning på GCT-succén förra helgen då de var fyra. Som femte ryttare ut i kvällens omhoppning gick Peder upp i ledningen och levererade en runda i mästarklass på en tid som höll hela vägen – ekipagets första 1,60-seger var säkrad och likaså checken på över en miljon kronor.

Segern, som var Peder första någonsin i Global Champions Tours höjdarklass, gav även en biljett till GCT:s Super Grand Prix senare i år.
– Det känns fantastiskt och jag ser fram emot det, säger Peder i segerintervjun strax innan han visade hur ett champagne-krig ska se ut på podiet tillsammans med tvåan Harrie Smolders och trean Simon Delestre.

Rolf-Göran Bengtsson och 10-åriga  Oak Grove’s Carlyle, som bara har några få 1,60-starter på sitt CV, satte även de ännu en felfri runda i omhoppningen. Tiden räckte till femte plats i den prestigefyllda GP:n för ekipaget.

180609wbpederhanssonmg
Peder Fredricson och Hansson WL var oslagbara. Arkivbild: Mario Grassia/LGCT

Lagframgångar

I 1,55/160-klassen tidigare under kvällen hade de båda svenskarna varsitt nedslag. Peder och H&M Christian K hade klassens näst snabbaste tid och landade på placering 12.

Den klassen var även den andra rundan i Global Champions League med det delvis svenska laget Cascais Charms i startlistan. De fyra felen för Rolf-Göran med Carlyle kompletterades med teamkamratens John Whitakers felfria runda med Cassinis Chaplin och laget landade på tredje plats av de 19 till start.

Resultat

UPPDATERAT: Se ett stort gäng bilder från segerkvällen här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden