Hoppning
2 juni 2018 19:57

Peder fyra i Global Champions Tour

InternationelltPeder Fredricson och Hansson WL slutade fyra i Global Champions Tour-klassen i franska St Tropez på lördagen.

Peder fyra i Global Champions Tour
Peder Fredricson satte två felfria rundor i Global Champions Tour. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Stefano Grasso

Grand Prix-hoppningen gick över 1,60-hinder och hade 35 startande.

Peder Fredricson och Hansson WL (SWB f -08 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB, äg Måsel AB) startade tidigt i klassen och var en av sju nollor i första rundan.

I omhoppningen hade Peder Fredricson nackdelen att gå ut först. Han fick snurr på Hansson WL och gick i mål felfri på en tid som inte såg oslagbar ut.

Det dröjde dock ett tag innan han blev nedpetad från ledningen. Först satte Australiens Edwina Tops-Alexander och California en riktigt snabb nolla. Direkt efter kom Storbritannien Ben Maher och var ännu lite snabbare med Winning Good som verkligen var med på noterna i de korta vägarna.

Colombias Carlos Enrique Lopez Lizarazo gick ut allra sist och var både snabb och felfri. Han slutade tvåa tillsammans med Admara 2.

Global Champions Tour är kända för sina väl tilltagna prispengar, och Peder Fredricson fick 30 000 euro, ungefär 300 000 kronor, för sin fjärdeplacering.

Här kan du se Peder Fredricsons rundor.

Edwina Tops-Alexander leder serien efter lördagens omgång i Frankrike. Ben Maher är tvåa. Evelina Tovek är högst rankade svensk med en 16:e plats.

Resultat

Totalställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-