Hoppning
13 maj 2018 18:54

Peder och Hansson placerade i Windsors Grand Prix

SWB-framgångarTillsammans med Hansson WL tog Peder Fredricsson en av placeringarna i den avslutande Grand Prix-hoppningen vid Royal Windsor Horse Show. Segrade gjorde Steve Guerdat på SWB-stoet Bianca.

Peder och Hansson placerade i Windsors Grand Prix
Peder Fredricson och Hansson WL blev GP-placerade vid Royal Windsor Horse Show (arkivbild). Foto: Jessica Rodrigues

De femstjärniga klasserna vid Royal Windsor Horse Show är klara. Söndagen avslutades för hoppryttarna med en Grand Prix-klass över 1,60 med 30 startande ekipage.

Peder Fredricson red Hansson WL (SWB val f-08 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorp Lantbruks AB) och var en av tio felfria ekipage i grundomgången. I omhoppningen blev det ett nedslag vilket betydde en nionde plats för Peder. I prispengar betydde det ungefär 90 000 kronor.

Svensk seger i klassen blev det ändå genom SWB-stoet Bianca (34) (f-06 e Balou du Rouet-Cardento, uppf Skattagård AB). Tillsammans med Steve Guerdat, Schweiz, var Bianca ett av fyra ekipage som dubbelnollade. Tiden 43,11 rådde inget annat ekipage på, och Guerdat kunde därmed ta emot segersumman på cirka 750 000 kronor.

Kent Farrington som vunnit Grand Prix-hoppningen vid Royal Windsor Horse Show både 2016 och 2017 kunde inte försvara sin titel. Det blev fyra fel i grundomgången för Farrington tillsammans med Creedance och en placering ungefär i mitten. Farrington har i alla fall visat att han är tillbaka på tävlingsbanan efter sin skada.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden