Hoppning
13 maj 2018 09:44

Peder 1,55-placerad på Windsor

Royal Windsor Horse ShowFina ritter resulterade i en 1,55-placering för Peder Fredricson och H&M Christian K under lördagen. Nu laddar Peder för dagens start i Grand Prix-klass. På plats finns även titelförsvararen Kent Farrington som nu är tillbaka på tävlingsbanan efter sin skada.

Peder Fredricson och H&M Christian K tog en 1,55-placering på Royal Windsor Horse Show under lördagen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson är enda svenska ryttare på plats vid det stora femstjärniga meetinget Royal Windsor Horse Show i Storbritannien. Under lördagen gjorde han två fina insatser i de två högsta klasserna.

I lördagens högsta klass, en 1,55 som avgjordes med en omhoppning var Peder och H&M Christian K ett av tio felfria ekipage i grundomgången. I omhoppningen blev det fyra fel för Peder vilket slutade i en åttonde plats. Placeringen gav cirka 19 000 kronor i prispengar. Klassen hade 30 startande och vanns av Daniel Deusser, Tyskland, på Equita van t Zorgvliet.

180513_peder150placeradpawindsor_guywilliams
Daniel Deusser och Equita van t Zorgvliet vann 1,55-klassen. Foto: Guy Williams

I den avslutande 1,50-hoppningen, där de tio bästa ekipagen gick vidare till en andra runda, blev det felfritt över hinder men två tidsfel för Peder och Hansson WL. Ekipaget slutade på en sjuttonde plats av 24 startande ekipage.

I eftermiddag 14:05 rids Grand Prix över 1,60-hinder. Peder rider Hansson WL och går ut som ryttare nummer 28 av 30. I startfältet finns tidigare världsettan Kent Farrington, USA, som nu är tillbaka på hästryggen efter ett tolv veckor långt uppehåll efter sin skada. Farrington har vunnit Grand Prix-klassen vid Royal Windsor Horse Show både 2016 och 2017 och laddar för att ta en tredje vinst på raken. I en video berättar han hur tankarna går inför tävlingen: