Hoppning
18 mars 2018 17:51

Strålande 1,60-debut för Peder och Hansson WL i Paris

Framgång i ParisDe femstjärniga hoppningarna i pampiga Grand Palais i Paris avslutades med Grand Prix. En svensk lovande placering blev resultatet medan hemmaryttaren Simon Delestre tog hand om segern.

Strålande 1,60-debut för Peder och Hansson WL  i Paris
Grand Palais är en riktigt pampig tävlingsplats. Peder och Hansson WL trivdes. Arkivbilder: Saut Hermes och Roland Thunholm

14 ekipage var med till omhoppningen i Grand Prix 1,60 i Grand Palais. Bästa svenska insatsen levererade Peder Fredricson och Hansson WL som slog till med en fjärdeplats i sin gemensamma 1,60-debut och belönades med drygt 400 000 kronor.

Malin Baryard Johnsson och framtidshoppet H&M Indiana, som placerade sig i 1,50 i går, var med till omhoppning och landade just utanför placering, på plats 13.

Ytterst välregisserat blev det en lycklig hemmaryttare som ordnade segern: Simon Delestre med Hermes Ryan. Utöver nationalsången och massiva applåder prisades de med drygt 1,3 miljoner kronor för segern. Ekipaget hade 43 hundradelars marginal till tvåan, Niels Bruynseels med Gancia de Muze.

Resultat

180318simondelestrehermesryanfei
Simon Delestre red Hermes Ryan till storseger på hemmaplan. Arkivbild: FEI/Christophe Tanière

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 112 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-