Sverige
25 oktober 2023 05:50

Peder Fredricson investerar i ny säkerhetsstigbygel

Innovation"Det hela grundar sig i min egen jakt på att bli bäst i världen." Det sa Peder Fredricson i samband med lanseringen av kunskapsföretaget Bhoof – och nu börjar det hända grejer. Inom kort lanseras en ny säkerhetsstigbygel som redan sägs ha "skapat stor uppmärksamhet i ridsportkretsar".

Peder Fredricson investerar i ny säkerhetsstigbygel
Peder Fredricson. Foto: Bhoof/Ryde Equestrian

Det var för ett år sedan som Peder Fredricson lanserade kunskapsföretaget Bhoof tillsammans med bland andra hästägaren Charlotte Söderström. Nu går Bhoof in som ägare i utvecklingsbolaget Ryde Equestrian, en annan start-up inom ridsporten, som har tagit fram en ny säkerhetsstigbygel.

I slutet av november lanseras Ryde Adjustable, en stigbygel som enligt företaget redan innan introduktion ”skapat stor uppmärksamhet i ridsportkretsar, tack vare individuella inställningsmöjligheter och nyskapande säkerhetsfunktioner”. Enligt Ryde Equestrian har den beskrivits som ”nästa steg i stigbygelns utveckling”. 

– Vi pratar ofta om framsteg som en långsam och stadig process. Men ibland tar evolutionen ett steg, skapar en tydlig känsla av ”före” och ”efter”. Vi tror starkt att det är vad som händer just nu. Vi började med att försöka designa en bättre stigbygel, men det visade sig att vi förändrade förutsättningarna för vår sport för alltid, skriver Karin Falkemo, vd på Ryde Equestrian, i ett mejl till Ridsport. 

Ryde_bhoof_pressbilder_ryde Adjustable Stigbygel
Den nya stigbygeln. Foto: Bhoof/Ryde Equestrian
Ryde_bhoof_pressbilder_grupp
Sanna-Marie Pettersson, Patrik Lindberg och Karin Falkemo från Ryde Equestrian visar upp stigbygeln tillsammans med Peder Fredricson, Christina Körmendi och Antonia Novak på Bhoof. Foto: Bhoof/Ryde Equestrian

Tanken med Bhoof är att utveckla olika slags produkter och vara en plats där ryttare som vill utmana sig själva och bli bättre delar kunskap. Sortimentet ska bestå av både egenutvecklade produkter och produkter skapade i samarbete med produktföretag inom ridsporten. Visionen är att företaget ska vara både en rörelse och ett produktutvecklande företag. Stigbygeln är således ett led i detta.

– Att Bhoof investerar i ny teknik går i linje med vår strategi att vara delaktiga i ridsportens utveckling, säger Christina B-A Körmendi, Managing Director, Bhoof AB.

– Bhoof är en möjlighet att göra mina insikter kring ridning, hästarna och utrustningen tillgängliga för andra som har ambitioner att bli bättre. Det hela grundar sig i min egen jakt på att bli bäst i världen, där jag konstant justerar och utvecklar utrustningen och mitt eget arbetssätt med hästarna för att nå bättre resultat, sa Peder Fredricson i ett pressmeddelande i samband med att Bhoof bildades förra hösten.

Läs gärna Ridsport granskning ”Falsk säkerhet” med fokus på just säkerhetsstigbyglar. Granskningen gjordes för några år sedan men frågeställningarna är fortfarande lika aktuella.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden