Hoppning
29 oktober 2019 09:55

Peder Fredricson: ”Lisens starkaste egenskap är beslutsamheten”

Powerduo om mental styrkaPeder Fredricson kände olust inför tävlandet som barn medan Lisen Bratt Fredricson tävlade i allt. I podden Mentala mästare sitter ridsportens powerpar ner tillsammans och pratar om mental styrka. Lyssna här.

Peder Fredricson: ”Lisens starkaste egenskap är beslutsamheten”
Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson vid VM i Tryon. Arkivbild: Annelie Frank

Det är Eva Marie Wergård som har lyckats få till ett öppenhjärtigt samtal med både Peder Fredricson och Lisen Bratt Fredricson om mental styrka och deras tankar kring mental träning.

Eva Marie Wergård är mental tränare och skaparen bakom Mentala mästare – en podcast om mental träning och om den mentala styrkan att prestera när det gäller.

I podden berättar powerduon om sina första prestationsminnen som barn, och hur Peder Fredricson mest upplevde olust och stress kring tävlandet medan Lisen Fredricson ville tävla i precis allt. Något som båda på olika sätt har tagit med sig för att prestera på topp nu.

”De båda är definitionen av mental styrka”, säger Eva Marie Wergård i podden.

Peder Fredricson säger också i podden att Lisens starkaste egenskap är beslutsamheten, att inget kan stoppa henne när hon har bestämt sig för något. Lisen Bratt Fredricson menar att Peder bara ser möjligheter, oavsett vad som än händer.

Och den stress som han haft med sig kring att prestera sedan barnsben, har han hittat sitt eget sätt att hantera.

Peder Fredricson ur podden:
”Det kanske finns en känsla av uppgivenhet och av hopplöshet, att det kommer aldrig att gå. Men om det hade varit en kompis som hade frågat mig, då hade jag kommit med konkreta förslag. Det kan ibland vara svårt att ge till sig själv, om man ser på det för känslomässigt.”

”Därför är det bra att skriva ner det, för då kan man se på sin egen situation konkret, och man kan titta på vart man vill vara och hitta lösningar för att ta sig dit.”

Här kan du lyssna på podden Mentala mästare och avsnittet ”Peder Predricson och Lisen Bratt Fredricson – om att det är upp till dig!”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden