Hoppning
9 juli 2022 09:29

Peder Fredricson och ”Allan” på pallen

InternationelltPeder Fredricson och hans trefaldige OS-medaljör H&M All In tog sig hela vägen till prispallen när det reds femstjärnig 1,50-hoppning i belgiska Knokke på fredagens kväll.

Peder Fredricson och ”Allan” på pallen
Peder Fredricson och All In. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hela svenska guldlaget från OS i Tokyo 2021 är i Knokke och slipar på VM-formen.

På fredagens eftermiddag blev det en andraplats i den femstjärniga nationshoppningen över 1,60-hinder, men då red Peder Fredricson inte sin guldhäst från OS, H&M All In (SBS val f 2006 e Kashmir van Shuttershof-Andiamo Z, uppf Bas Huybregts, äg Stuteri Arch). Valacken gick i stället en 1,50-klass med nästan 50 startande sent på fredagens kväll.

13 av ekipagen var felfria i grundomgången, och när det var dags för omhoppning satte tio av dem en nolla igen. Det svenska ekipaget var ett av dubbelnollorna, och gick i mål på en tid som var ungefär en och en halv sekund långsammare än segrarens. Det räckte till en tredje plats och ungefär 80 000 kronor i prispengar.

Tysklands Daniel Deusser vann tillsammans med Jasmien Vd Bisschop.

Resultat, fredagens 1,50

Henrik von Eckermann vann en 1,50-klass tidigare under meetinget tillsammans med Iliana. Det var en tidshoppning med 50 startande.

Resultat, torsdagens 1,50

https://online.equipe.com/sv/class_sections/711868

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden