Hoppning
18 maj 08:23

Peder Fredricson om sina tänkbara OS-hästar: ”Han ligger bra till”

MästerskapMed trefaldige OS-medaljören H&M All In i pension är Peder Fredricsons plats i årets svenska OS-laget långt ifrån given. Men med tre OS-aktuella hästar i stallet lever drömmen om Paris vidare. "Jag är bara intresserad av att åka om jag är i bra form och sitter på en häst som också är det," säger han.

Peder Fredricson om sina tänkbara OS-hästar: ”Han ligger bra till”
Peder Fredricson och All In vid OS i Tokyo 2021. Foto: FEI/Christophe Tanière

Han har redan fyra OS-medaljer, men har inget emot att gå för en femte i Paris i sommar. Men 52-årige Peder Fredricson är bara intresserad av att åka om han kan göra ett bra resultat.
– Jag har alltid satt OS högst. När man är ung vill man ta sig till ett OS oavsett om man kan göra bra resultat eller inte. Jag är bara intresserad av att åka om jag är i bra form och sitter på en häst som också är det och kan göra ett bra resultat. Jag är gärna med, säger Peder Fredricson i en intervju med Sydsvenskan.

Jag tävlar på och försöker matcha mina hästar, så hoppas jag att någon kan vara redo till OS och att man blir uttagen.

Peder Fredricson.

Konkurrensen i det svenska laget har hårdnat. Förutom guldtrion från OS i Tokyo med honom, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann finns det tänkbara OS-ekipage i bland annat Jens Fredricson, Wilma Hellström och Rolf-Göran Bengtsson.

– Det är ju hård konkurrens. Sverige har många bra hästar och många bra ryttare. Men jag tävlar på och försöker matcha mina hästar, så hoppas jag att någon kan vara redo till OS och att man blir uttagen, fortsätter Peder Fredricson som tidigare har berättat att han avstår årets Global Champions Tour då det inte passar in i hans OS-förberedelser.

Det finns tre hästar i stallet på Grevlundagården som kan bli OS-aktuella:

Catch Me Not S (SWB val f -06 e Cardento-Ramiro’s Son, uppf  Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf). Valacken blev trea i världscupfinalen 2024 och har sedan tidigare också ett individuellt EM-brons på meritlistan.

Al Capone des Carmille (SF val f -10 e Diamant de Semilly-Heartbreaker, uppf Carole Levallois äg J Österdahl och S Söderstrand).

Vroom de la Pomme (ZANG val -14, e Vigo d’Arsouilles-Untouchable, uppf Geert Baertsoen, äg SMS AB).

När det gäller tidigare resultat är det veteranen Catch Me Not S som ligger bäst till.
– Han har gått väldigt bra nu, haft jämna resultat och gick fint i världscupen. Så resultatmässigt ligger han bra till. Sedan har jag Al Capone som känns bra och lovande. Och Vroom de la Pomme känns bra, säger Peder Fredricson till Sydsvenskan.

Fakta

Peder Fredricsons OS-medaljer

2004, Aten, Grekland. Silver i lag tillsammans med Magic Bengtsson.

2016, Rio de Janeiro, Brasilien. Individuellt silver med H&M All In.

2021, Tokyo, Japan. Individuellt silver och guld i lag med H&M All In.

Utöver OS-medaljerna har Peder Fredricson även bland annat individuellt EM-guld och VM-guld i lag på meritlistan.

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden