Hoppning
17 februari 18:02

Därför säger Peder Fredricson nej till Global Champions League

InternationelltPeder Fredricson avstår den penningstinna serien Global Champions Tour med tillhörande lagtävling i år. Och detta av en speciell anledning.

Därför säger Peder Fredricson nej till Global Champions League
Malin Baryard Johnsson blir ensam svensk i Stockholm Hearts den här säsongen då Peder Fredricson lämnar GCL-laget. Foto: Longines Global Champions Tour

När Stockholm Hearts laguppställning offentliggjordes inför säsongspremiären av Global Champions League, finns Peder Fredricson inte med för första gången sedan laget bildades för några år sedan.

Däremot finns Malin Baryard Johnsson kvar, liksom hennes teamkamrater i H&M-teamet – de belgiska bröderna Oliver och Nicola Philippaerts. Övriga i laget är USA:s Jessica Springsteen och Oliver Perreau och U25-ryttaren Antoine Ermann från Frankrike.

Nu berättar H&M-teamet för Ridsport att Peder Fredricson väljer bort den penningstinna serien, där startplatser till lagen köps av mångmiljonbelopp av lagens sponsorer. Anledningen till att den svenska stjärnan avstår GCT är att han vill kunna fokusera på OS som rids i början av augusti.

Tänkbara OS-hästar

Peder Fredricson ingick i det svenska guldlaget på OS i Tokyo 2021 tillsammans med H&M All In som nu är pensionär. Hans främsta häst resultatmässigt just nu är 18-årige EM-bronsmedaljören Catch me Not S, men han har flera hästar på gång. Bland annat gjorde 10-årige Vroom de la Pomme Z en strålande världscupdebut för några veckor sedan. Peder Fredricson håller också på att rida in sig på meriterade 14-åringen AlCapone des Carmille som Angelie von Essen har ridit flera världscuphoppningar och nationshoppningar.

Årets Global Champions League och Global Champions Tour börjar i Doha, Qatar, den 29 februari.

Alla laguppställningar är inte offentliggjorda ännu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden