Hoppning
7 februari 07:47

De rider i svenska laget när nya nationstävlingen har premiär

InternationelltI helgen hoppar Longines League of Nations igång i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Ett starkt svenskt lag finns på plats men det bjuds på en liten överraskning i laguppställningen.

De rider i svenska laget när nya nationstävlingen har premiär
Antonia Pettersson Häggström. Foto: Roland Thunholm

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som berättar att Antonia Pettersson Häggström ersätter Wilma Hellström i det svenska premiärlaget när Longines League of Nations startar.
– Jag var i Oliva och hoppade för att känna av formen, men jag känner att Cicci behöver några veckor till på sig för att vara i toppform. Därför siktar vi nu i stället på att göra Göteborg, säger Wilma Hellström om sin topphäst till SvRF.

Det svenska laget består nu av Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero HV, Antonia Pettersson Häggström/Zara de Laubry Z, Henrik von Eckermann/King Edward eller Iliana samt Peder Fredricson/SV Vroom de la Pomme Z eller Alcapone des Carmille.

Antonia, som är baserad i Belgien hos Abdel Said, började rida 13-åriga stoet Zara de Laubry Z i oktober förra året. Ekipaget har sedan dess hunnit ta flera fina placeringar i femstjärniga 1,55-hoppningar.
_ En jättefin häst som vi tror mycket på, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till SvRF.

Premiäromgången rids söndag 11 februari 10.30 svensk tid och kan följas via FEI-tv/ClipMyHorse och via direktrapportering på denna sajt.

Regler, Longines League of Nations

Tio starka hoppnationer deltar i fyra deltävlingar runt om i världen och en final i Barcelona i oktober för de åtta bästa lagen efter deltävlingarna.

Varje deltävling består av två rundor i 1.60-hoppning. Fyra ryttare startar i första rundan, där de tre bästa resultaten räknas. I andra rundan startar endast tre ryttare och alla resultat räknas. Felen från båda rundorna läggs ihop och laget med minst antal fel vinner.

Platser och datum 2024
8-11 februari, Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten.
19-23 mars, Ocala, USA.
30 maj-2 juni, St. Gallen, Schweiz.
20-23 juni, Rotterdam, Nederländerna.
3–6 oktober, Barcelona, Spanien, final.

Kvalificerade nationer
Sverige
Irland
USA
Frankrike
Tyskland
Schweiz
Storbritannien
Nederländerna
Belgien
Brasilien

League of Nations webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden