Hoppning
26 december 2021 18:18
Ridsportplus

Avsuttet med Antonia Pettersson Häggström: ”Vill alltid lära mig nya saker”

IntervjuEfter en tid på Grevlundagården drog hon vidare till Belgien. Antonia Pettersson Häggström ingår svenska hopplandslagets B-trupp och i den här intervjun berättar hon om sitt pinsammaste tävlingsminne, dåliga lokalsinne och vad hon är "sjukt beroende" av.

Avsuttet med Antonia Pettersson Häggström: ”Vill alltid lära mig nya saker”
Antonia Pettersson Häggström är en av de hetaste unga hopprytarna 2021. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hon har varit med i den nationella toppen sedan ponnyåren och har ett young rider-guld på SM. Efter skolan blev det jobb hos Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson. Men sedan september 2019 arbetar hon hos Abdel Said i Belgien med att rida, utbilda och tävla hästar.

Antonia Pettersson Häggström är nästa ryttare ut i serien Avsuttet med andra frågor än dem som ställs i tävlingsintervjuer.

Vilka egenskaper hos dig själv är du mest stolt över?
– Att jag är ödmjuk och alltid vill lära mig nya saker. Jag tror det är en viktig egenskap i vilket jobb som helst men speciellt när man håller på med hästar.

Vilka egenskaper hos dig själv är du minst stolt över?
– Jag har världens sämsta lokalsinne, är rätt väg höger går jag vänster, haha. Det kan även var ett problem när jag lär mig banor. Jag behöver ofta lite mer tid än andra när jag går banan. Men jag försöker göra som Peder (Fredricson, reds anm) har lärt mig, som hade samma problem förut, att anteckna vid bangång och gå igenom banskissen.

Vilket är ditt pinsammaste minne från skoltiden?
– När jag kopierat en text från internet i min uppsats och blev påkommen. Jag var inte så bra på engelska då så jag tyckte att det var en bra idé vilket det inte var..

Pinsammaste minne från tävlingsbanorna?
– När jag red ponny och ramlade av i vattengraven så mina ridbyxor blev helt blå och jag hade en häst kvar att hoppa och inga extra ridbyxor.

Vilka är dina mest använda appar?
– Instagram, Tiktok och Clip my horse.

Favoritpryl?
– Jag är sjukt beroende av lypsyl.

Ångrar du någon gång att du valde en karriär inom ridsporten?
– Nej jag har aldrig ångrat det på riktigt. Självklart är vissa dagar tyngre och man kan skratta åt sig själv när man står klockan elva på kvällen på en tävling i kylan med fem hästar och en lastbil som inte startar. Men jag tycker alltid att de bra stunderna överväger de jobbiga.

Hur var du som tonåring?
– Jag var relativt skötsam om man jämför med många tror jag.

 

Hur tänker du dig själv som gammal?
– Jag hoppas att jag äger många fina hästar och har ett hus i ett varmt land som jag bor i på vintern.

Om du fick byta liv med någon vem skulle det vara och varför?
– Artisten och sångerskan Zara Larsson, hon är så himla cool och jag har alltid velat kunna sjunga.

Finns det något du drömt om länge som du tror skulle kunna bli verklighet?
– Att rida i landslaget kanske!

Vad gör du för att ta hand om dig själv?
– Prioriterar sömn och försöker äta bra! Det är inte alltid lätt med kosten men jag tror verkligen att det påverkar så sjukt mycket vad man äter.

Vad gör du helst av allt en ledig dag?
– Tar det lugnt och har en mysig morgon framför Netflix eller Youtube med en god frukost. Jag tycker om att organisera runt hästarna i lugn och ro.

Hur har pandemin påverkat dig?
– Jag har varit relativt skonad om man jämför med många men så klart påverkar det. Jag gillar hur Sverige hanterat Corona med ett mer öppet samhälle, medan Belgien har varit väldigt stängt med hårda restriktioner.

Om du skulle engagera dig i en hjälporganisation – vilken skulle det vara och varför?
– Någon djurrättsorganisation. Jag hatar när djur far illa och jag tycker många länder har dåliga lagar kring hur djur hanteras/ tas hand om.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Avsuttet – serien som går på djupet (18)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden