Hoppning
29 augusti 2019 17:44

Peder Fredricson till sjukhus efter EM – drabbades av bakterieinfektion

SjukhusvistelsePeder Fredricson smittades av campylobacter i samband med EM-finalen i Rotterdam. Efter mästerskapet har han tvingats tillbringa flera dagar på sjukhus, skriver han på sociala medier.

Peder Fredricson till sjukhus efter EM – drabbades av bakterieinfektion
Peder Fredricson var sjuk i en bakterieinfektion när han red EM-finalen på H&M All In. Foto: Roland Thunholm.

”Under EM i Rotterdam blev jag, på något sätt, smittad med campylobacter. Ingen trevlig upplevelse. Jag har tillbringat de senaste dagarna på sjukhus men är nu äntligen på väg hem”, skriver Peder Fredricson på sina sociala medier under torsdagen.

Peder Fredricson och H&M All In kom till Rotterdam för att försvara EM-guldet från 2017. Efter de båda finalrundorna stod det klart att ekipaget slutade sjua.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona konstaterade efter mästerskapet att Fredricson var sjuk och hade en påfrestande finaldag i hettan.

– Han har haft en jobbig dag. Han har fått någon form av virus och har inte varit på topp, sade Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona till Ridsport efter sista rundan.

Tanken var då att Fredricson skulle vila upp sig ett par dagar för att sedan flyga direkt till Gijon i Spanien där Nations Cup rids denna helg.

Så blir det nu inte, campylobacterinfektionen och den påföljande sjukhusvistelsen innebär att Fredricson istället återvänder hem till Grevlunda.

Han skickar i samma inlägg lyckönskningar till Grevlundas beridare Antonia Pettersson Häggström som startar Nations Cup som planerat i Spanien, liksom till Stephanie Holmén som rider i Calgary nästa helg.

Så här skriver Peder på Instagram:

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden