Hoppning
26 februari 2021 16:31

Peder Fredricson vinnare i Doha

InternationelltPeder Fredricson såg till att den svenska nationalsången spelades i Doha, Qatar, på fredagens eftermiddag. Detta efter att ha vunnit en 1,50-hoppning tillsammans med Hansson WL på det femstjärniga meetinget. Även Evelina Tovek höll sig framme.

Peder Fredricson vinnare i Doha
Peder Fredricson inledde felfritt med båda sina hästar på torsdagen - här är han på väg att bli trea i 1,45 med Hansson WL och vann en 1,50 på fredagen. Foto: CHI Al Shaqab 2021

Peder Fredricson och Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks Ab / Masel Ab, äg Astrid Ohlin) visade klassen när de vann 1,50-hoppningen som var en tidshoppning.

Ekipaget var ett av elva som tog sig runt banan felfritt och segermarginalen var knapp, två tiondelar av en sekund.

23 ekipage startade klassen och segern var värd ungefär 130 000 kronor i prispengar.

Senare på fredagen slutade Evelina Tovek och Dalila de La Pomme sexa i en 1,55-hoppning efter två felfria rundor. Denna klass hade 33 startande och vanns av fransmannen Kevin Staut/Tolede de Mescam Harcour. Segern var värd ungefär en halv miljon kronor.

På torsdagen var Peder Fredricson och Hansson WL trea i en 1,45-hoppning, närmast efter Henrik von Eckermann/Carlotta.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden