Sverige
15 maj 2019 20:47

Peder kan få högvaktshäst uppkallad efter sig

HästnamnI fjol fick hästen namnet D’Avicii. Nu ska årets nya högvaktshäst namnges, och bland namnförslagen finns olika namn på F. Det är där Peder kommer in i bilden.

Peder kan få högvaktshäst uppkallad efter sig
Han går under namnet F1 än så länge, fuxen som nu skolas in hos Beridna Högvakten. Foto: Anne-Lee Mellström (tv) Beridna Högvakten/Helena Nimbratt (th)

Det börjar bli en tradition att låta svenska folket vara med och sätta namn på en av de nya hästarna hos Beridna Högvakten i Stockholm. I fjol gällde bokstaven D, och det vinnande namnet blev D’Aviici.

I år är det en fux (f 2014, e Magic Park u Carmen – For Feeling) som ska få ett namn på F. Över 1 000 namnförslag kom in i tävlingens första fas, och nu är tio namn framvaskade till finalen. Bland förslagen finns namn med militärisk koppling som Fänrik, Furir och Fanfar, men också namn som Fandango och Frode.

Och så, förstås, Fredricson, med just den stavningen, vilket är mer än en liten vink till elitryttaren Peder Fredricson, som för övrigt själv fick rida med Beridna Högvakten efter OS-silvret 2016.

Röstningen pågår från och med i dag 15 maj till den 26 maj på Beridna Högvaktens hemsida, och är öppen för alla. Böcker lottas ut bland dem som röstat på det vinnande namnet, och den som föreslog vinnarnamnet – eller en av dessa om det är flera – får vara med och överlämna hästen till Beridna Högvakten i oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden