Hoppning, Nyheter
6 november 2017 16:46

Peder klättrar igen på världsrankningen

UppåtDet fortsätter åt rätt håll. Peder Fredricson är klart bästa svensk på världsrankningen och klättrar igen, precis som Henrik von Eckermann.

Peder klättrar igen på världsrankningen
Peder Fredricson är en av världens högst rankade ryttare. Foto: Roland Thunholm

På den alldeles färska världsrankningen i hoppning regerar fortfarande Kent Farrington, återigen följd av amerikanska landsmannen Mclain Ward och franska Kevin Staut. Några snäpp längre ner har Peder Fredricson klättrat på nytt och ligger nu sjua på världsrankningen, ett snäpp bättre än sist.

Där här betyder att Peder  i december får möjlighet att rida i Rolex Top-10 Final i Genève för världens tio högst rankade ryttare. Behåller Peder position inom topp-10 till nästa månads världsrankning betyder det att Sverige får två platser vid varje världscupskval efter nyår.

Även Henrik von Eckermann klättrar ett pinnhål och ligger nu på plats 18. Ytterligare två svenskar finns på topp-100. Det är Rolf-Göran Bengtsson som har trillat neråt till plats 76 och Douglas Lindelöw som klättrar fyra platser uppåt till 87.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden