Avel, Hoppning
4 oktober 2017 16:58

Felfri Peder gav guldglans åt 6-årskvalet

BREEDERS 2017En stor andel 6-åringar hoppade felfritt i sin första finalomgång under Breeders Trophy.
Bland dem fanns EM-guldmedaljören Peder Fredricson på en spännande hingst.

Felfri Peder gav guldglans åt 6-årskvalet
Gamelus R och Peder Fredricson är en ny spännande kombination. Foto: Roland Thunholm

Finalomgång 1 för 6-åriga hopphästar i Breeders Trophy på Flyinge reds i bedömning A på den 11 hinder och 13 språng långa banan på 1,25 höjd som bangyggare Peter Lundström satt upp.

Ur 6-årskullen födda 2011 kom hela 76 hästar till start i första finalomgången, av dem var sju ston som fått föl och födda 2010. De felfria rundorna kom på en gång och en ganska stor andel klarade sig felfritt. Totalt sett i klassen red 36 ekipage helt felfritt och två drog på sig ett tidsfel.

En av Breeders mesta ryttare är Jörgen Larsson som inledde klassen med Karachi (SWB f -11 e Ludwigs Champion-Goodtimes, uppf Kristina Arvidsson & Minette Persson, äg Kristina Arvidsson).

Karachi
De satte en felfri runda, något Jörgen upprepade med Accolade (SWB f -10 e Chacco Blue-Germus) och medan Serendipity Boy (SWB f -11 e Cassiano-Robin Z) fick ett pet, båda är Rapidsrock uppfödningar.

Fölstoet Accolade.

Det må vara många av de andra ryttarna förlåtet men EM-guldmedaljören Peder Fredricson stal showen med en spektakulär ritt på en godkänd hingst. Det var Gamelus R 1331 (KWPN f -11 e Namelus R-Chin Chin, uppf Stal Roelofs, äg Blädde Gård) som stal showen med enorm kvickhet, stora språng och en inställning som en missil på hinder.
– Jag är jättenöjd med hur han fungerade inne på banan, vi har inte startat alls mycket så det var riktigt bra att det fungerade så pass. Han har en så härlig inställning, en sån cool häst i riktigt fin modell.
– Jag tog kontakt med Krister Svedberg för jag ville rida honom, jag har följt honom länge, det är en häst för större mål än Breeders Trophy såklart, sa Peder Fredricson.

Klanen Fredricson spanar in lovande unghästar tillsammans med Ludo Philipaerts.

Magnus Österlund red godkände hingsten Gisborne VDL 1310 (KWPN f -11 e Zirocco Blue VDL-Goodtimes, uppf VDL Stud) till en felfri runda enkelt och okomplicerat.

Gisborne VDL.

Vackra stoet Vitra (SWB f -10 e Careful-Corland, uppf/äg Tina Petersson-Lind) reds av Sandra Carlsson felfritt och säkert. Hon har avkomman Valentino, precis i dagarna skeppad till Tyskland för 50-dagarsprov, och går som fölsto.

Vitra en dotter till legendariska Tarusa.

Unni Ragnarsson rider mamma Ingrids uppfödning Northern Comme Plot (SWB f -11 e Plot Blue-Contender) förtjänstfullt och felfritt.

Northern Comme Plot.

Klassen hade hela fem avkommor till Chairman La Silla och Cabachon.

Fotograf: Roland Thunholm

Banskiss

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-