Sverige
12 maj 2023 06:25

Pengarna är slut – ridklubb hotas av nedläggning

Ekonomisk krisAntalet ridande hos Smedjebackens Ryttarsällskap har nästan fördubblats det senaste halvåret, men trots det är verksamheten hotad. Föreningens pengar räcker fram till juni.

Pengarna är slut – ridklubb hotas av nedläggning
Smedjebackens Ryttarsällskap hotas av nedläggning - föreningens pengar är slut. Foto: iStock

I en intervju med Nya Ludvika Tidning berättar verksamhetschefen Marie Hedman om den kris som ridklubben befinner sig i.
– Styrelsen har tagit beslut om att stänga ned ridklubben för nu är läget akut – pengarna räcker inte.

Klubben har i år fått 130 000 kronor i föreningsbidrag, men med en hyra på 90 000 kronor för det kommande halvåret behöver klubben öka sina intäkter. För att kunna göra det behövs nya hästar, vilket såklart kostar pengar. Intresset finns – ridklubben har gått från 45 elever till 80 sedan i höstas.

– Vi äger två egna ponnyer och så har vi sex hästar som vi får låna av privatpersoner, något vi är oerhört tacksamma för. Men det räcker inte nu när så många vill komma hit och rida, berättar Marie Hedman för tidningen.

Hoppas på en vändning

Styrelsen i föreningen har beslutat att stänga ner verksamheten den sista juni i år. Marie Hedman har dock inte helt gett upp hoppet om en fortsättning, utan hoppas på att Smedjebackens kommun ska kunna hjälpa till. Ridklubben har nyligen haft ett möte med bland andra kultur- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Monica Forsgren (S) och fritidschefen Siw Östlund, men än är inget beslut fattat i frågan.

– Vi behöver också byta ut underlaget i vårt ridhus för det är skadligt för våra hästar. Vi har så mycket visioner och tankar på hur vi ska utveckla verksamheten, för vi vill naturligtvis fortsätta och också bli självgående. Vi gör det här för barnen och ungdomarna, när man ser deras glädje är dagen räddad, avslutar Marie Hedman.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden