Sportnytt
3 december 2013 13:24

Pilotprojekt rundas av

I dag är det avslutning på Svenska Ridsportförbundets pilotprojekt för talangutveckling. Pilottalangerna tillbringar tisdagen på Strömsholm där de har en sista avstämning med sina tränare.

Pilotprojekt rundas av

Det är drygt ett år sedan talangsatsningen, som riktar in sig på sju ryttare på regional nivå, startade. I dag är det avslutning och avstämning på Ridskolan Strömsholm med färdighetstränaren Jens Fredricson och mentale tränaren Johan Plate.
– Det här har varit en del av det talangutvecklingsprogram för hela Sverige som förbundet har tagit fram, säger Daniel Bergqvist som har varit koordinator för pilotprojektet.
– Nästa steg blir att se över all talangutveckling runt om i landet.  

Pilotprojektet har varit inriktat på det som kallas nivå 3, alltså regional nivå.
– På klubb-, distrikts- och nationell nivå finns det ett talangarbete. Men på regional nivå tyckte vi att det behövdes en satsning, säger Daniel Bergqvist.

I projektet har det fokuserats på tre områden; färdighetsträning, mental träning och träningsfysiologi för hästar. 
– Det visade sig vara helt rätt satsningar. Det vi kunde har gjort bättre är informationen och kommunikationen runt det här projektet. Det gäller både internt och utåt, säger Daniel Bergqvist som tycker att utvecklingen hos de deltagande ryttarna har varit bra under året som projektet har pågått.
– De har varit väldigt på hugget.
Släpper ni dem vind för våg nu när projektet är slut?
– Nej, vi kommer att fånga upp dem på något sätt. 

Följande ryttare har ingått i talangsatsningen: Filip Ågren, Maja Olsson, Sandra Nilsson, Rebecca Milton, Sandra Kåregren, Emma Kåbring och Elin Koppfeldt.

Läs mer om Svenska Ridsportförbundets talangutvecklingsplan här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden