Dressyr, Ponny
19 april 2019 17:29

Placeringar för Elliot Nilsson i internationella debuten

Sint TrudenMed målet att ta sig till EM har nu Elliot Nilsson gjort sin internationella debut. Tillsammans med HB Dancing Daylight har han vid båda sina starter i Belgien blivit bästa svensk och plockat på sig placeringar.

Placeringar för Elliot Nilsson i internationella debuten
Elliot Nilsson och HB Dancing Daylight har funnit varandra och levererar fina resultat (arkivbild). Foto: Elin Aspnäs

Det var förra året som 14-åriga Elliot Nilsson uppmärksammades för sin kometkarriär inom ponnydressyren, och redan under sin första nationella säsong tog han sig till både Falsterbo och SM. I slutet av förra året köptes rutinerade ponnyn HB Dancing Daylight (DRP val f-06 e HB Daylight-Till the Champ, uppf Tino Seeger in till Elliot, och hans tränare Elin Aspnäs berättade för Ridsport att siktet var inställt på en internationell säsong (läs mer här).
– Tanken med den här nya ponnyn är att de ska kunna ta steget mot EM, sade Elin Aspnäs efter att Elliot vunnit sin första FEI-klass med Dancing Daylight.
Ponnyn har tidigare ridits framgångsrikt av Moa Sundelöf, och ekipaget har varit reserver till tre EM.

Och årets säsong har börjat riktigt bra för Elliot. På fem nationella starter har Elliot och HB Dancing Daylight vunnit tre av dem och kommit tvåa i en. Konkurrensen har varit stor och Elliot har ridit hem segern framför flera EM-ryttare, och ekipaget tog hem årets första kvalseger i SIHS ponnykür (läs mer här).

Bästa svenska ekipage

Nu har ekipaget gjort sin internationella debut. I belgiska Sint Truden har Elliot och Dancing Daylight placerat sig som bästa svenska ekipage både under torsdagen och fredagen. Torsdagens lagprogram hade 34 startande, och Elliot red ihop 70,810 procent.
– Duplo var super och vi slutade på sjätte plats, skriver Elliot Nilsson på sociala medier efter torsdagens ritt.

I fredagens individuella program blev det 70,315 procent, och Elliot blev åter igen bästa svensk i klassen, denna gång med en femteplats. Meja KarlssonWise Guy tog hand om tiondeplatsen bland 34 startande på 69,369 procent.

Ellen Hidgård placerad

Bland juniorerna red Ellen Hidgård hem en fjärdeplats i lagprogrammet tillsammans med Quinello T på 70,758 procent. Ellen Hidgård är ingen nybörjare i internationella sammanhang, men däremot var det internationell debut för hästen som tidigare gått Intermédiaire med Elisabeth Östberg Roos.
– Nej men detta är ju HELT galet, fattar fortfarande inte att detta är sant. ”Giraffen” är on fire, skriver en överlycklig Ellen Hidgård på sociala medier efter ekipagets internationella debut.

Resultat Sint Truden

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden