Sverige
20 april 2018 14:58

Polis utreder händelse där häst avlivades efter glaskrasch

PolisutredningI tisdags blev en häst skrämd i Malmötrakten och avlivades efter att ha sprungit igenom en glasruta. Nu utreder polisen saken.

Polis utreder händelse där häst avlivades efter glaskrasch
Olyckan inträffade strax efter 18-tiden på söndagen. Arkivbild: Istock

Det var på tisdagsmorgonen som ett travekipage skrämde ett annat ekipage på Jägersros stallbacke. De förstnämnda ska ha rört sig betydligt snabbare än i skritt som gäller på platsen enligt reglerna, skrev 24 Malmö då. Den skrämda galoppören kastade av sin ryttare som skadade foten och skenade vidare genom en glasruta. Hästen avlivades på grund av de svåra skärskadorna och nu berättar 24 Malmö att händelsen har polisanmälts av den döda hästens ägare.

”Vi har ett antal vittnen som ska höras gällande deras observationer. Vi ska även höra ryttaren som skadade sig. Anmälaren har vi initialt talat med”, säger  polisens presstalesperson Nils Norling till 24 Malmö.

Det hela rubriceras av polisen som grov skadegörelse och vållande till kroppsskada, uppger tidningen vidare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden