Sverige
29 maj 2019 11:49

Försvunna ponnyn är hemma igen

På rymmenDen ponny som försvann i måndags har kommit till rätta.

Försvunna ponnyn är hemma igen
B-ponnyn försvann på måndagskvällen och är ännu inte hittad. Foto: Privat.

Uppdatering: Under onsdagskvällen delades en bild Facebook-gruppen som visade att ponnyn är hittad och åter är hemma igen.

Onsdag 11.30: På måndagskvällen försvann en ponny i skogarna kring Sjuntorp utanför Trollhättan. Efter att ryttaren trillat av satte ponnyn av i galopp och trots ett stort sökpådrag är ponnyn ännu inte hittad.
– Jag är så rädd att han ligger skadad någonstans, säger ägaren Ulrika Bubach.På måndagskvällen gav sig en av tjejerna i stallet i Sjuntorp ut i skogen på Ulrika Bubachs b-ponny. En stund senare ringde telefonen.
– Det var en av grannarna som ringde, hon hade sett ponnyn komma galopperande utan ryttare på vägen förbi hennes hus, berättar Ulrika Bubach.
Hon kunde snabbt konstatera att flickan hade klarat avfallningen bra, men ponnyn syntes inte till.
– Jag tänkte att han springer hem, det gör de ju oftast. Jag gick ut i skogen och var helt säker på att vi skulle möta honom på grusvägen. Men han var ingenstans.

Istället gick Ulrika hem och hämtade bilen för att åka runt till de andra hästgårdarna i närheten.
– Han kanske hade sökt sig till andra hästar, men ingen hade sett honom. Jag mötte folk som var ute och gick med hundar, men det var samma svar där. Så jag åkte hem och red ut för att leta vidare, men till slut blev det för mörkt.

Många ville hjälpa till

Under tisdagen fortsatte sökandet.
– Det var ett stort gäng som var med ute och letade – folk gick till fots, med hundar, red och körde fyrhjuling. Men han är bara borta, jag förstår inte, säger Ulrika.

B-ponnyn är 129 centimeter hög, brun och sju år gammal. Han har bott på gården länge, men har varit uthyrd till en tjej under vintern.
– Han har bara varit hemma i en vecka, men vi har ridit jättemycket i de här skogarna förut. Dessutom har vi hunnit rida honom där nu också sedan han kom hem. Han är van vid vägarna, men det är nerv i honom, han är lite skygg.

Drönare söker i området

På onsdagen har Ulrika fått hjälp av en kille som är ute med en drönare och letar.
– Men han kan bara se de öppna fälten, inte inne i skogen. Vi har ridit mycket i skogen, även ute i buschen. Jag tänker att han kanske har fastnat någonstans, jag är så rädd att han ligger med ett brutet ben och inte kan ta sig upp. Jag kan knappt sova, jag har varit ute och letat konstant, avslutar Ulrika.

Har du tips om den försvunna ponnyn? Dela med dig i Facebook-gruppen ”Hjälp oss hitta vår häst”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden