Sverige
17 augusti 2019 12:07

Ponny försvunnen sedan i torsdags

På rymmenEn 3-årig shetlandsponny från Åmotsfors har varit försvunnen sedan i torsdags. Nu eftersöks ponnyn med såväl hundar som drönare.

Ponny försvunnen sedan i torsdags
Natten mot torsdag försvann en 3-årig shetlandsponny från sitt hem i Åmotsfors (ponnyn på bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto/bobloblaw

Natten till torsdag försvann en 3-årig shetlandsponny från sitt hem i Brevik utanför Åmotsfors. Ponnyn hade bara varit hos sin nya ägare en vecka när den försvann, och har ingen lokalkännedom. Sedan försvinnandet har det letats efter ponnyn till fots, med bil och fyrhjuling och även med spårhund. Under fredagen hittades spår av hästspillning vilket ger hopp om att ponnyn inte blivit stulen.
– Nu känns det lite lättare när vi fått upp spår, säger ägaren Agnes Ränkeskog till SVT Nyheter.

Den försvunna ponnyn heter Hope och beskrivs som lung och snäll. Han hade grimma på sig vid försvinnandet så ägaren uppmanar att den som hittar honom försöker fånga honom. Den som hittar Hope kan kontakta polisen eller Agnes Rnkeskog direkt – hennes uppgifter finns i ett inlägg som delats tusentals gånger på sociala medier – inlägget finns att se nedan:

Snälla hjälp oss hitta vår shetlandsponny!! Han försvann natten till den 15 augusti mellan kl 23-05.40 från Brevik strax…

Publicerat av Agnes Ränkeskog Torsdag 15 augusti 2019

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden