Ridsport Play, Världen
20 september 2022 09:50

Ponnyn Emma följde drottningen till sista vilan

Sista vilanDrottning Elizabeth II var en hästälskare av rang och har efter sin död hyllats av hästmänniskor världen över. När drottningen på måndagen fördes till sista vilan flankerades hon av sin älskade Emma – ponnyn hon red nästan ända fram till slutet. Se filmklippet från kortegevägen samt ett av de sista filmklippen där drottningens livslånga kärlek till ridsporten lyste stark.

Ponnyn Emma följde drottningen till sista vilan
Drottning Elizabeth II ville att hennes älskade ponny Emma skulle följa med ända till slutet. Terry Pendry, som håller i Emma på bilden, var drottningens huvudhästskötare och red ofta tillsammans med hennes majestät. Foto: Daily Mail/Screenshot

Det har snart gått två veckor sedan drottning Elizabeth II av Storbritannien gick bort 96 år gammal efter 70 år på tronen. Sociala medier har svämmat över av hyllningar, inte minst från brittiska världsryttare som Ben Maher och Charlotte Dujardin. Men också från hästvärlden globalt, där drottningen var känd som en stor hästälskare och beskyddare av ridsporten.

Efter att britterna stått i nästan milslånga köer för att visa sin respekt vid kistan, fördes Elizabeth II slutligen till den sista vilan på måndagen. Längs kortegevägen vid Windsor Castle väntade fellponnyn Emma, som drottningen fortsatte rida ända in i det sista. Över sadeln låg hennes majestäts huvudduk draperad. Se klippet från den långsamma marschen med drottningens kista här under – där både Emma och drottningens båda hundar väntade i stillhet.

Att drottningen hyste en livslång kärlek till hästar råder det ingen tvekan om – här under kan du se ett av de sista filmklippen där hon som alltid visade ett stort engagemang och intresse. Längre ner kan du även se hyllningarna från Ben Maher och Charlotte Dujardin. Den regerande olympiske mästaren Ben Maher har belönats med en medalj av drottningen, så har även Charlotte Dujardin.


Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden