Ponny
17 november 2018 19:26

Uppdaterad: Poäng till Ebba och Mathilda i Stuttgart

UppdateradTvå svenska ponnyryttare är på plats på världscupmeetinget i Stuttgart för ponnyernas egen internationella serie, FEI Jumping Ponies Trophy. Det började bra med placeringar redan i första klassen.

Uppdaterad: Poäng till Ebba och Mathilda i Stuttgart
Mathilda Bohlin med Miclas Aristocrat och Ebba Danielsson, som här syns med Smithstown Toodles men i helgen rider Dynamite Spartacus, inledde snyggt i Tyskland. Arkivbilder: Roland Thunholm och Natalie Flensburg

Uppdatering lördag: I Stuttgarts Grand Prix på 1,35 för ponnyer, där poäng i FEI Jumping Ponies Trophy delades ut, var Mathilda Bohlin och Miclas Aristocrat just utanför placering som snabbaste fyrafelare. Ebba Danielsson med Dynamite Spartacus hade två nedslag och landade, som snabbaste ryttare på åtta fel, ett par placeringar nedanför Mathilda i resultatlistan.

Det blev seriepoäng för de båda så välmeriterade svenska ryttarna – ett poäng till Ebba och fyra poäng till Mathilda. Ebba, som hade sex poäng med sig från Herning, ligger på plats 25 i tabellen och Mathilda ligger på plats 29.
Ställning efter tre kval


Fredag: De internationella ponnyryttarna har en egen kortare ”världscupserie” i form av FEI Jumping Ponies Trophy. Den består av tre omgångar under hösten på olika stortävlingar och slutligen final i Mechelen i mellandagarna. Hittills har en svensk ryttare plockat poäng: Ebba Danielsson som tog sex poäng i Herning.

Nu stundar sista kvalet i Stuttgart och Ebba är på plats, med sällskap av EM-finalisten Mathilda Bohlin. Redan i den första klassen visades fin form av Ebba med  Dynamite Spartacus och Mathilda med Miclas Aristocrat, som hon nyss tog SM-brons med. Varsin felfri runda över 1,25-hinder och placering fyra respektive åtta blev resultatet. I morgon höjs hindren upp till 1,35 och det är då dags att försöka lägga beslag på poäng i serien.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden